Egy fogyasztóvédelmi csoport szerint az Apple átveri a felhasználóit az iPhone üzemidejével kapcsolatosan

HusztiD 2019.05.06. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 469

iphonexr

Egy angliai fogyasztóvédelmi csoport, a Which? azt állítja, hogy az Apple átejti felhasználóit az iPhone modelljeinek üzemidejeivel, ugyanis magasabb használati időt ígérnek, mint amit a való életben kibírnak. Például az is kiderült a felmérésük alapján, hogy a tavaly ősszel megjelent iPhone Xr-nél a legnagyobb a különbség.

A Which? összesen kilenc darab iPhone-t tesztelt le, s 18 és 51 százalék közötti differenciát tapasztaltak. A legsúlyosabb különbség a már említett iPhone Xr-nél jelentkezett, hiszen a csoport mérése alapján itt 51 százalékos az eltérés ahhoz képest, mint amit az almások ígérnek. A tesztjeik alapján a telefon 16 óra 32 perc beszélgetést tesz lehetővé, míg az Apple 25 órával reklámozza.

A Business Insider kicsit utánajárt a dolgoknak, s sikerült az Apple-től egy hivatalos közleményt kérniük. Lényegében az almások megerősítették, hogy szigorúan ellenőrzik a termékeiket, illetve azt, hogy mi van valójában az üzemidő mögött, amit állítanak. Például az iPhone-okat úgy tervezik, hogy az a maximum aksi-időt hozza ki a telefonból.

Ezzel szemben a Which? nem erősített meg semmit sem arról, hogy ők milyen módon tesztelték az adott telefonokat. Egyébként nem csak az Apple, hanem olyan nagyobb gyártók telefonjait is lemérték, mint a Samsung, Sony, Nokia és HTC. Az állításaik alapján egyedül a HTC becsli túl az üzemidőt, mint az Apple, viszont a maradék három gyártó alulbecsli állításait.

További érdekesség, hogy az iPhone Xr megjelenését követően kiderült, hogy a 6,1 colos, LCD kijelzővel szerelt telefon üzemideje sokkal jobb, mint amivel a két OLED-es testvére, az Xs és Xs Max rendelkezik, így már csak ebből kiindulva is érdekes lehet a Which? állítása.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!