Csökkenő iPhone eladások ellenére is jól teljesít az Apple; gázérzékelőt kapnak az iOS eszközök – mi történt a héten?

HusztiD 2019.05.04. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 143

Rövid hetet tudhatunk magunk mögött, de az Apple háza-táján továbbra is voltak érdekességek, melyek legjavát szokás szerint egy csokorba szedtük.

iphone-2g-apple-design-book

2019 Q2: csökkenő iPhone eladások, de növekvő szolgáltatások?

A várakozásoknak megfelelően, az Apple tegnap este folyamán tartotta meg az aktuális, 2019 Q2-es pénzügyi konferenciáját. Ahogyan azt hónapokkal ezelőtt beharangozták, innentől sajnos nem osztják meg, hogy hány millió terméket (iPhone, iPad és Mac) passzoltak el az elmúlt három hónapban, azonban azt megtudhattuk néhány extra információ mellett, hogy mekkora volt a bevétel és a profit mértéke.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Amerikában egyöntetűen az iPhone Xr a nyerő

A CIRP új felméréssel állt elő, melyben azt vizsgálták, hogy az idei év első negyedévében mely iPhone modellek voltak a nyerőek a felhasználók körében. Sajnos nem egészen átfogó a legújabb statisztika, ugyanis csupán 500 embert sikerült a CIRP-nek megkérdeznie.

iphone-xr-colors-splash-800x451

Bővebben itt.

Ismételten az Apple bizalmáért küzd a Samsung

Aki régóta követi az Apple-t, az tudja nagyon jól, hogy az iPhone 6s modellek előtt nem csak a TSMC, hanem a Samsung egyaránt gyártott processzorokat az Apple részére. A Bloomberg beszámolója alapján most úgy tűnik, hogy a dél-koreai gyártó ismételten nagy erőkkel küzd, hogy visszaszerezze az almások rég elvesztett bizalmát.

iphone-xs-gold

Bővebben itt.

Gázérzékelő szenzorokat kaphatnak a jövőbeli iPhone és Apple Watch modellek

Mit szólnátok hozzá, ha az Apple jövőbeli termékei képesek lennének megállapítani, hogy valahol szivárgás van, vagy éppen azt, hogy rosszabb a levegő minősége a kelleténél? Elég futurisztikusnak hangzik, nem? Pedig hamarosan eme irányba mehet el az Apple.

sensor_large_2x1536799013730

Bővebben itt.

Egymilliárd dollárra perli az Apple-t egy tévesen letartóztatott 18 éves diák

Szinte havi rendszerességgel olvashatunk azzal kapcsolatosan híreket, hogy Amerikában kiraboltak egy-egy Apple Store-t. Ezúttal viszont arról kell beszámoljunk, hogy egy 18 éves fiatal ment szembe az almásokkal, ugyanis tévedésből őt csukták le, a valódi tettes helyett.

apple-fifth-avenue-new-york-city

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében az Intel megerősítette, hogy 4G chipek kapnak helyet a 2019-es iPhone modellekben, majd újabb pletykák érkeztek az új csúcsmodellről, mely csupán apróbb újdonságokat kaphat. Az első körös országokban immáron előrendelhető a Powerbeats Pro, de csak fekete színben, illetve egy érdekes történetet olvashattunk, mely alapján hat hónapnyi ázást is kibírt egy Apple Watch.

usb-c-18w-power-adapter-apple-800x417

A hét második felében egy újabb pletyka jött, mely szerint gyors töltésre képes adaptert csomagolnak az almások a 2019-es iPhone modellek mellé, majd jött a sajnálatos hír, hogy három veterán dizájner hagyja el az Apple-t. Végül láthattuk az eddigi egyik legélethűbb iPhone XI koncepciót, majd megtudtuk, hogy most érdemes leginkább AAPL-be fektetni.

Ezek jutottak a 2019-es év tizennyolcadik hetére. Maradjatok velünk, hiszen következő héten is lesznek újabb érdekességek, illetve lassan az is esélyes lesz, hogy az Apple kiadja az új szoftverfrissítéseket, melyek között ott lesz az iOS 12.3 egyaránt.

Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!