6 milliárd dollárjába került a Qualcommal való pereskedése az Apple-nek

HusztiD 2019.05.03. 09:55 Apple, iPhone 1 db 166

tim-cook

Az Apple és a Qualcomm párosa immáron bő egy éve folytat pereskedést egymással, s eddig folyamatosan hallhattunk valamilyen érdekes fordulópontról. Most úgy néz ki, hogy a két félnek sikerült megegyeznie, s kettejük közül az almások húzták a rövidebbet.

A UBS elemzője, Timothy Arcuri szerint a kaliforniai vállalat 5-6 billió dollárt fizet a Qualcommnak kárpótlásul, hogy illetéktelenül használták fel szabadalmaikat. Mi több, nem elég, hogy ilyen súlyos pénzt kell kifizetniük, ezentúl újabb drágulásra számíthatnak. Az Apple eddig minden eladott iPhone-ért 7,5 dollár jogdíjat fizetett, ám ezentúl 8-9-re történik a módosítása. Ugyan minimális összegről beszélünk, de ha megnézzük, hogy éves szinten hány millió telefont ad el az Apple, akkor bizony nem is annyira kicsi eme növelés.

Végül az elemző, Timothy beszámolt, hogy hiába húzta a rövidebbet az almás vállalat, így jártak jobban, ugyanis mostantól teljesen nyitott az Apple számára az 5G. Ez azt jelenti, hogy az 5G képes iPhone-okba a Qualcomm szállíthatja le a modemeket, nem pedig az Intel, vagy a Huawei. Ezen telefonok, melyekben debütál az 5G, elviekben a következő év őszén fognak megjelenni.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2019.05.04. 10:45

    Csúnya tolvaj Apple, mit képzelt szembe szállhat egy innovátorral, aki nem lop hanem elad és nem engedi magát meg lopatni.
    Rosszabbak ezek mint a kínaiak :)

Szólj hozzá Te is!