Gázérzékelő szenzorokat kaphatnak a jövőbeli iPhone és Apple Watch modellek

HusztiD 2019.05.02. 17:55 Apple Watch, Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 541

sensor_large_2x1536799013730

Mit szólnátok hozzá, ha az Apple jövőbeli termékei képesek lennének megállapítani, hogy valahol szivárgás van, vagy éppen azt, hogy rosszabb a levegő minősége a kelleténél? Elég futurisztikusnak hangzik, nem? Pedig hamarosan eme irányba mehet el az Apple.

Nos, erre alkalmas szenzorokat ma is lehet vásárolni, de a probléma velük, hogy nem fog senki sem egy ilyennel járkálni a mindennapjai során. Lényegében erre nyújt megoldást az Apple legutóbb levédetett szabadalma, mely alapján új szenzorokat kaphatnak a termékeik.

Bárhova mennénk, az adott iPhone vagy Apple Watch képes lenne megállapítani, hogy milyen a levegő összetétele. Például ha nagy a szén-monoxid mennyisége az adott helyszínen, akkor figyelmeztetné rá az adott felhasználót, hogy nem kellene ott tartózkodnia. Hasznos funkció lenne egy ilyen, az biztos, hiszen a szén-monoxidot addig az ember mondhatni nem képes érzékelni, mígnem mérgezést kap.

Ne feledjük, ez csupán egy újabb szabadalom, így nem tudni biztosra, hogy végül lesz-e belőle tényleges megvalósítás. Mi azt mondanánk, mivel ez egy nagyon hasznos funkció lenne, ezért feltehetően az elkövetkezendő évek folyamán ez lehet az egyik nagy újítása az Apple termékeinek.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Tóni - 2019.05.03. 16:43

    Na akkor állandóan sípolni fog …!:))

  2. g - 2019.05.04. 10:48

    Annyira gáz ez az Apple mióta a Tim irányítja, hogy muszáj lesz egy gáz érzékelők szerelni a termékekbe, mert már nagyon gázok.
    Lassan oda jutunk gáz lesz megvenni őket vagy csak ciki…

Szólj hozzá Te is!