30 százalékkal csökkentek az iPhone eladások

HusztiD 2019.05.02. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 580

607490-2018-iphone-xr-iphone-xs-iphone-xs-max

Az Apple magyar idő szerint kedd este ejtette meg legutóbbi pénzügyi konferenciáját, ahol kiderült, hogy kicsit, de alul teljesítették magukat az előző év ugyanezen időszakához képest. Mint tudjuk, az almások innentől kezdve nem osztják meg, hogy mely termékükből hány milliót passzoltak el, így az IDC szakemberei gyorsan előálltak a saját számításaikkal.

Az Apple az idei év első negyedévében is a harmadik legnagyobb gyártó, azonban egyedül ők könyvelhettek el nagyobb visszaesést az előző év első három hónapjához képest. Amennyiben hellyel-közel megfelelőek az IDC számításai, akkor az Apple legutóbb 36,4 millió iPhone-t adhatott el, amivel a piac 11,7 százalékát birtokolják. Ha az egy évvel ezelőtti adatokhoz viszonyítunk, akkor 30,2 százalékos csökkenésről beszélhetünk, hiszen 2018 első három hónapjában 52,2 millió telefont értékesítettek a kaliforniaiak.

idcsmartphoneshipments-800x437

Érdemes a második helyen lévő Huawei-ről szintén szót ejteni, hiszen ők könyvelhették el a legnagyobb mértékű növekedést. Az előző év elején még csak 39,3 millió okostelefont passzoltak el, most legutóbb pedig 59,1 millióra emelték számaikat, amivel az egész piac 19 százalékát fedik le. A Samsung ugyan bő 12 millióval több telefont szállított le, de ha marad a tendencia, akkor jövő ilyenkorra már a Huawei veheti át a legnagyobb okostelefon gyártójának járó elismerést.

idcsmartphonemarketshare-800x660

A második diagramra szintén érdemes vetni egy pillantást, hiszen itt azt láthatjuk, hogy a főbb gyártók eladásai hogyan alakultak az elmúlt öt negyedév során. Jól kivehető, hogy az Apple meghúzta a tavalyi év utolsó három hónapját, azonban most, azt követően kissé leeresztettek.

Érdemes ismételten megjegyezni, hogy az Apple mostantól nem osztja meg a pénzügyi konferenciáin, hogy hány millió iPhone-t értékesítettek. Ebből kifolyólag a különböző elemzőcsapatok, mint jelen esetben az IDC, jelentkeznek folyamatosan felmérésekkel. Ezekkel pedig az a baj, hogy egyik sem fedi a teljes valóságot, s még csak az sem tudhatjuk, hogy melyik csapatnak van/lesz igaza – a Canalys például csak 23 százalékos csökkenésről számolt be. Mindenesetre most az IDC számításai alapján nagyon leeresztett az Apple, viszont a valós számok kicsit mást mutatnak.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!