Ismételten az Apple bizalmáért küzd a Samsung

HusztiD 2019.04.29. 17:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 325

iphone-xs-gold

Aki régóta követi az Apple-t, az tudja nagyon jól, hogy az iPhone 6s modellek előtt nem csak a TSMC, hanem a Samsung egyaránt gyártott processzorokat az Apple részére. A Bloomberg beszámolója alapján most úgy tűnik, hogy a dél-koreai gyártó ismételten nagy erőkkel küzd, hogy visszaszerezze az almások rég elvesztett bizalmát.

A Samsung és a TSMC párosa boldogan megvolt egymás mellett, míg az Apple piacra nem dobta 2015-ben az iPhone 6s modelleket, melyekben debütált az A9-es chip. A TSMC 16nm-es gyártástechnológiát, míg a Samsung 14nm-est használt, s elviekben a Samsung chipjének kellett volna egy fokkal jobbnak lennie, de a gyakorlat sajnos azt mutatta, hogy jobban szívja az üzemidőt a koreaiak által gyártott processzor. Ennek apropóján robbant ki a chipgate, s innentől kezdve az Apple folyamatosan hanyagolta a Samsungot.

Tudjuk, hogy az Apple jelenlegi fő beszállítója a TSMC. Igazából ők azok, kik nyertesen szálltak ki az idézőjeles versenyből, ugyanis elnyerték az Apple bizalmát. Természetesen ez nem igazán tetszik a Samsungnak, így a legutóbbi értesülések szerint a koreai gyártó ismételten azon dolgozik, hogy újabb esélyt kapjon az Apple-től, hogy ők is visszaálljanak a chipgyártásba. Hogy sikerül-e elnyerni újra az Apple bizalmát eme téren, vagy sem, az még a jövő titka. Egy biztos, ameddig a TSMC jobban végzi a dolgát, addig ők maradnak az elsődleges beszállítók.

Szerintetek jó lenne, ha a Samsung újra esélyt kapna, vagy az iPhone 6s chipgate problémája után inkább nem igazán adnátok esélyt?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!