A TSMC már készen áll a 7nm-es gyártástechnológiára

HusztiD 2019.04.25. 11:56 Apple, iPhone 1 db 68

apple-a12-bionic-header-wccftech.com_-2060x1163

Az Apple egyik fő partnere, a TSMC immáron készen áll az első 7nm-es chipek legyártására, az almások pedig nem lesznek restek ezt kihasználni az ősszel érkező új iPhone modellek kapcsán, melyekben helyt kap majd az A13-as chip.

A Commercial Times értesülései alapján a tajvani gyártó most, a második negyedév folyamán kezdi meg a házon belül csak N7 Pro kódnév alatt futó processzorok gyártását. Érdekesség, hogy nem az Apple, hanem a Huawei lesz az első, kik számára gyártani fog a TSMC, s legelső 7nm-es chipjük a Kirin 985 lesz a nyár folyamán. Ezt követően őszre is felkészülnek, ugyanis a jelenlegi hírek alapján az A13-as chipek 7nm-es gyártástechnológiával készülnek, melyek az idei évi csúcs iPhone készülékekben kapnak majd helyet.

Tudni érdemes, hogy minél kisebb gyártástechnológiával készül egy chip, arra rámondhatjuk, hogy annál kisebb és energiatakarékosabb, illetve gyorsabb egyben. Pontos információk nincsenek, de feltehetően újabb jelentősebb teljesítménynövekedést ugorhat majd az Apple, ami mellett lényegesen jobb üzemidő sajtolható ki az iOS készülékekből.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Tolembol - 2019.04.25. 12:07

    Miközben az Intel tovább szenved a gyártástechnológia fejlesztésével, addig a mobilos piacon beköszöntött a 7 nm-es chipek kora. A sort az Apple nyitotta az A12 Bionic lapkával, ami az iPhone XS-ben és az iPhone XS Maxben is benne van. Az androidos oldalon az első fecske a Huawei Mate 20 Pro lesz, amiben a Huawei Kirin 980-as lapkája kap helyet.

Szólj hozzá Te is!