Egyre zöldebb az Apple; útlevélként is használható az iPhone NFC chipje – mi történt a héten?

HusztiD 2019.04.20. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 174

Eltelt egy újabb hét, s ezúttal sem mondhatjuk, hogy ne unatkoztunk volna, ugyanis számos érdekes hírünk volt az Apple-lel kapcsolatosan.

maxresdefault

Egyre jobban pörög az Apple iPhone újrahasznosítási programja

A Föld Napja előtt nem sokkal, az Apple bejelentette, hogy immáron négyszereződött az iPhone újrahasznosítási programja. Annyira beindult a projekt, hogy Amerika szerte a Best Buy áruházakkal kötöttek egyezséget, illetve ezen felül Hollandiában a KPN boltok által juthatnak el a telefonok az almásokhoz, ahol a robotok fogják darabjaira szedni őket.

iPhone-recycling-program

Bővebben itt.

Új funkció által akadályozza meg a véletlenszerű előfizetéseket az Apple

Aki korábban előfizetett valamilyen szolgáltatásra, vagy éppen csak feliratkozott az Apple Music-ra, az tudja jól, hogy vannak bizonyos hátulütők. Az Apple Music feliratkozása esetében például az első három hónapon át díjmentesen használhatjuk a szolgáltatást, majd annak lejártát követően automatikusan levonásra kerül a havidíja a számlánkról.

app-store-subscriptions

Bővebben itt.

Mostantól dupla annyi partnere van az Apple-nek, kik teljesen zöld tevékenységet folytatnak

Az Apple bejelentette, hogy immáron megduplázódott azon partnereik száma, kik teljesen zöld tevékenységet folytatnak. Tudjuk jól, hogy a kaliforniaiak nagy hangsúlyt fektetnek a témára, ugyanis tavaly óta minden tevékenységük (beleértve a főhadiszállást, Apple Store-okat és adatközpontokat), 100 százalékosan zöld energiával üzemeltetnek.

apple-green

Bővebben itt.

Így mentett meg egy 80 éves nőt az Apple Watch esésészlelő funkciója

Amikor tavaly ősszel bemutatták a negyedik generációs Apple Watch-ot, akkor lényegében két fontos újdonságra hívták fel a figyelmet az almások. Az első, hogy az okosóra megkapta a régóta pletykált EKG funkciót, míg a második az esésészlelés, melyet igazából a 65 év feletti felhasználók számára találtak ki.

applewatchseries4falldetection-800x537

Bővebben itt.

A Brexit miatt hamarosan útlevélként is használható lesz az iPhone NFC chipje

Korábbi iPhone felhasználók tudhatják, hogy az Apple elsőnek a hatos modelleknél kezdte el alkalmazni az NFC chipet, ami által elérhetővé vált az Apple Pay. Mint tudjuk, az almások ezen felül másra nem engedélyezik a chip használatát, amiért sokan nem örülnek, de persze ennek köszönhetően biztonságosabb annak használata az almások szerint.

screen-shot-2018-05-26-at-01-01-54

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében láthattunk egy új koncepcióvideót arról, hogy milyen lehet a 2020-ban érkező iPhone XII, majd kiderült, hogy a Facebook egybegyúrja a Messenger, Instagram és WathsApp csevegőszolgáltatásait a jövőben. Az almások marketingesei nem unatkoztak, ugyanis kisebb rakás videókat adtak ki a héten, illetve kiderült, hogy a Nintendo nem szereti az alkalmazáson belüli vásárlásokat.

shot-on-iPhone-XS

A hét második felében kiderült, hogy júliustól immáron Indiában is megkezdődik az iPhone Xr és Xs modellek gyártása, majd jöttek a negatív beszámolók, hogy egy nap alatt képesek elromlani a Samsung Galaxy Fold modelljei. Végül egy hangulatos Shot on iPhone videóval állt elő az Apple, melyet a National Geographic is megirigyelne, valamint láthattuk az úgynevezett iPhone Z koncepcióját.

Ezek voltak a 2019-es év tizenhatodik hetének legérdekesebb hírei és egyben történései. Mivel a következő hetünk is rövid lesz, így kevesebb hírre lehet számítani, de ettől függetlenül biztosan lesznek újabb érdekességek.

Kellemes húsvéti ünnepeket mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!