Az Apple felhasználóit szívatja a YouTube

HusztiD 2019.04.17. 15:55 Apple 0 db 349

youtube_logo_redesign_1

Talán kevesen tudjuk, de a híres videómegosztónak van egy YouTube TV szolgáltatása, mely lényegében egy kábeltelevíziós előfizetés alternatívát kínál az emberek számára. Sajnos nem olcsó az előfizetés, ugyanis Amerikában 49,99 dollárt kér el cserébe a YouTube, azonban 70-nél több csatornát kínálnak, melyek között olyan ismertebbeket találhatunk, mint az Animal Planet, Discovery Channel és társaik.

Úgy tűnik, hogy a Google kicsit szívatja az Apple felhasználóit, ugyanis aki az App Store-on keresztül tölti le az appot, majd fizet elő a YouTube TV szolgáltatásra, akkor havi plusz 5 dolláros felárat kérnek el a felhasználóktól. Természetesen a Google nem kommentálta a miérteket, de feltehetően mindezt azért vezetik be, mert az Apple is hasznot szerez az előfizetésekből, így a Google nem szeretné, ha nagyobb összegtől esnének el.

Ha van egy előfizetéses app, akkor az előfizetés első évében az Apple 30 százalékos részesedést von le. Amennyiben a felhasználó elégedett, s a második évtől is előfizet, akkor azt követően 15 százalékra mérsékli az Apple a levonás mértékét a fejlesztők felé.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!