A Brexit miatt hamarosan útlevélként is használható lesz az iPhone NFC chipje

HusztiD 2019.04.17. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 528

screen-shot-2018-05-26-at-01-01-54

Korábbi iPhone felhasználók tudhatják, hogy az Apple elsőnek a hatos modelleknél kezdte el alkalmazni az NFC chipet, ami által elérhetővé vált az Apple Pay. Mint tudjuk, az almások ezen felül másra nem engedélyezik a chip használatát, amiért sokan nem örülnek, de persze ennek köszönhetően biztonságosabb annak használata az almások szerint.

Tavaly novemberben, az Egyesült Királyságnak volt egy tárgyalása az Apple-lel az NFC chipet illetően, azonban úgy tűnik, hogy még csak ezután léphetnek érvénybe a változások. Lényeg, hogy az Apple az Egyesült Királyság számára egyedibb használatra engedélyezi az NFC-t a Brexit-nek köszönhetően.

Az Egyesült Királyság korábban kiadott egy alkalmazást, mely az EU állampolgárainak segít tartózkodási kérelmet benyújtani a Brexit miatt. Ennek kapcsán az embereknek ki kell tölteniük egy űrlapot, szelfit kell készíteniük magukról, majd az app által beszkennelni az útlevelüket. Ha ezek megvannak, akkor az Egyesült Királyság területére történő belépéskor elég csak egy droidos okostelefon, melyben van NFC chip, s máris becsipoghatnak a terminálokon.

Eddig ugyebár kimaradtak ebből az Apple felhasználói, de ennek kapcsán sikerült megegyeznie a két félnek, így a későbbiekben nem csak az Apple Pay tranzakciókra használható majd az iPhone NFC chipje, hanem általa igazolhatják magukat az emberek, ha mondjuk éppen Angliába mennének nyaralni. Hogy pontosan mikortól engedélyezi mindezt az Apple, arról egyelőre nem szólnak a hírek.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!