Így mentett meg egy 80 éves nőt az Apple Watch esésészlelő funkciója

HusztiD 2019.04.16. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 565

applewatchseries4falldetection-800x537

Amikor tavaly ősszel bemutatták a negyedik generációs Apple Watch-ot, akkor lényegében két fontos újdonságra hívták fel a figyelmet az almások. Az első, hogy az okosóra megkapta a régóta pletykált EKG funkciót, míg a második az esésészlelés, melyet igazából a 65 év feletti felhasználók számára találtak ki.

Az Apple Watch-nak ezúttal egy 80 éves német nőt sikerült megmentenie a müncheni tűzoltóság beszámolója alapján. Az idős hölgy éppen otthon, lakásában tevékenykedett, mikor elesett. Szerencse, hogy a hölgy egy negyedik generációs Apple Watch-ot hordott, ugyanis az óra egyből érezte a hatalmas esést, majd ezt követően értesítette a segélyhívót.

A vonal túloldalán a diszpécser nem vette félvállról az értesítést, így az óra által megküldött koordinátákat továbbította a rendőrség felé, kik könnyen azonosították a helyszínt, majd egy mentőt rendeltek oda. Az idős hölgy ajtaja zárva volt, így a mentősök jelezték ezt a helyi tűzoltókat, kik hamar kiérkeztek és feltörték az ajtót.

Időközben az óra értesítette a hölgy fiát egyaránt, kinek telefonszáma regisztrálva volt vészhelyzet esetére, s mire kiért, addigra a mentősök is ellátták dolgukat. Szerencsére nem történt nagy probléma, nem szenvedett komolyabb sérülést a hölgy, így mostantól újra otthonában tevékenykedik.

Mi a tanulság? Idősebb korban mindenféleképpen érdemes bekapcsolni az esésészlelés funkciót, hiszen bizonyos esetekben tényleg életmentő lehet. Mondjuk ehhez szükség van az olyan diszpécserekre egyaránt, kik azonnal reagálnak az  ilyen és ehhez hasonló értesítésre, hogy mihamarabb elháruljon az életveszély.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Éles István - 2019.04.16. 18:05

    Ez már valami

  2. J.Tibor - 2019.04.16. 21:01

    Bárcsak minden idősebb embernek lenne ilyen óra ,

Szólj hozzá Te is!