Egyoldalúan az AirPods a nyerő a vezeték nélküli fülesek piacán

HusztiD 2019.04.16. 15:55 iPhone 1 db 161

airpods

Már akkor ígéretes sikerek elé nézett az AirPods, mikor az Apple három évvel ezelőtt piacra dobta. Azóta telt-múlt az idő, s a Counterpont legújabb felmérésében arra kapunk választ, hogy mennyire pörög a biznisz az Apple részére. Az alábbi adatok a 2018-as év utolsó negyedévének az eladásait rejtik magában.

Elég csak ránézni az alábbi diagramra, s máris láthatjuk, hogy az összesített eladások 60 százaléka volt az Apple füleséé, az AirPods-é. A második legnagyobb gyártó a Jabra, kit a Samsung követ a harmadik helyen. Ha megnézzük az arányokat, akkor láthatjuk, hogy mindegyik gyártó eladása eltörpül az almásokéhoz képest. További érdekesség, hogy nagy általánosságban hiába gyárt jobb hangminőségű füleseket a Bose, JBL, vagy B&O, így is elmaradnak a kaliforniaiak eladásaihoz képest.

Screen-Shot-2019-03-29-at-13.25.24-780x965

Nyilván több szempont alapján választunk vezeték nélküli füleseket, mi emberek. Vannak, akiknek a kompaktság és az egyszerűség a legnagyobb húzóérve, de vannak, kik a hangminőségre mennek rá. Mindenesetre nagyon érdekes látni, hogy mennyire kimagasló kereslet irányul az Apple fülese után.

Nálatok mi az első számú szempont egy vezeték nélküli füles kiválasztásakor?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Ironyjakuza - 2019.04.20. 21:46

    Csak a saját dolgaival kompatibilis , tiszta szoptatás !!!

Szólj hozzá Te is!