Csökkentek a Mac eladások 2019 első negyedévében

HusztiD 2019.04.16. 09:55 Kiemelt hírek, Mac 0 db 70

apple-2017-macbook-pro

Március végével ért véget az idei év első negyedéve, így ennek megfelelően várhatjuk a különféle elemzéseket, hogy hogyan teljesített az Apple. Legutóbb például a Gartner csapata vizsgálta meg, hogy milyenek voltak a PC piac eladásai, illetve hogyan szerepelt a kaliforniai vállalat.

Egyedül egy gyártónak sikerült magasabb eladásokat elkönyvelnie az egy évvel ezelőtti teljesítményéhez képest, ez pedig a Lenovo, kik 6,9 százalékot javítottak, hiszen az elmúlt három hónapban 13,19 PC-t sikerült elpasszolniuk. Második helyre csúszott a HP, kik így sem panaszkodhatnak, ugyanis minimális 0,8 százalékkal növelték eladásaikat, amivel 12,82 millió masinát adtak el.

A harmadik helyen lévő Dell szintén javított, s közel 10 millió PC-t passzoltak el. A dobogós helyezésről lemaradó Apple-nél csökkenés tapasztalható, melynek mértéke 2,5 százalék. A tavalyi év első negyedévében 4,07 millió Mac-et sikerült leszállítaniuk, de most, egy évvel később 3,97 millióra csökkentek ezen számok.

gartner_1Q19_global

Végül a negyedik és ötödik helyen tanyázó Asus és Acer párosa egyaránt csökkenést ért el, az előbbi 7,3 százalékost, míg utóbbi 13,2 százalékost. Ha az összesített PC-s piacot nézzük, akkor ott  csak 4,6 százalékos csökkenést állapíthatunk meg, s szám szerint 58,52 millió PC-t szállítottak le a gyártók a tavalyi 61,37 millió helyett.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!