Új funkció által akadályozza meg a véletlenszerű előfizetéseket az Apple

HusztiD 2019.04.15. 17:55 iOS, Kiemelt hírek 0 db 622

app-store-subscriptions

Aki korábban előfizetett valamilyen szolgáltatásra, vagy éppen csak feliratkozott az Apple Music-ra, az tudja jól, hogy vannak bizonyos hátulütők. Az Apple Music feliratkozása esetében például az első három hónapon át díjmentesen használhatjuk a szolgáltatást, majd annak lejártát követően automatikusan levonásra kerül a havidíja a számlánkról.

Sajnos nyugodtan kijelenthetjük, hogy mára szinte minden előfizetéses modell ilyen, erre pedig nagyon sok negatív visszajelzés érkezett az elmúlt évek folyamán. Talán ennek örömére vezetett be egy új funkciót az Apple, melyre az egyik fejlesztő lett figyelmes.

Egy bizonyos David Barnard nevű fejlesztő Twitteren jelezte, hogy szokatlan dolgot észlelt. Lényeg, hogy mielőtt feliratkoznánk egy tényleges előfizetésre, akkor az Apple előtte egy megerősítő értesítést dob fel, hogy biztosan elő szeretnénk-e rá fizetni. Ezek mellett a szoftver figyelmeztet arra, hogy az adott szolgáltatás igénybevétele a továbbiakban is érvényben lesz, s az ingyenes lejárat előtt egy nappal nyugodtan visszamondhatjuk a szolgáltatást.

Remek kezdeményezés ez, de feltehetően nem lesz kevesebb olyan felhasználó, kinek időben sikerül mindent lemondania. Talán az lenne a legjobb, ha egy olyan értesítést is bevezetne az Apple, ami egy nappal a lejárat előtt figyelmezteti a felhasználót, hogy ha nem kívánja igénybe venni az adott szolgáltatást, akkor még nyugodtan visszamondhatja.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!