Mostantól dupla annyi partnere van az Apple-nek, kik teljesen zöld tevékenységet folytatnak

HusztiD 2019.04.15. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 66

apple-green

Az Apple bejelentette, hogy immáron megduplázódott azon partnereik száma, kik teljesen zöld tevékenységet folytatnak. Tudjuk jól, hogy a kaliforniaiak nagy hangsúlyt fektetnek a témára, ugyanis tavaly óta minden tevékenységük (beleértve a főhadiszállást, Apple Store-okat és adatközpontokat), 100 százalékosan zöld energiával üzemeltetnek.

A hivatalos információk szerint az Apple duplázta azon partnereinek számát, kik elfogadták, hogy 100 százalékban megújuló energiaforrásokkal működtetik tevékenységeiket, így mostantól összesen 44 ilyen partnerről beszélhetünk. Az Apple célja az volt, hogy 2020-ra 4 gigawattnyi megújuló energiafelhasználással támogassa partnereit, azonban úgy tűnik, hogy a kitűzött határidőbe 4 helyett 5 gigawattról beszélhetünk.

Ezúttal egyébként olyan ismert partnerek csatlakoztak az almásokhoz, mint a Foxconn, Wistron és Pegatron, kik mindegyike iPhone összeszereléssel foglalkozik. Mellettük megtalálhatjuk a Corningot, vagyis a Gorilla Glass gyártóját, vagy a Finisart, kik a Face ID komponenseit gyártják le az Apple részére, vagy éppen a TSMC-t, kik hosszas évek óta szállítják a kaliforniaiak részére az A szériás processzorokat.

Nem utolsó sorban pedig az almások 2,5 billió dollárral járulnak hozzá, hogy még inkább zöld tevékenységet folytassanak ők és partnereik.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!