Az FBI továbbra is szeretné, ha az Apple beadná derekát

HusztiD 2019.04.11. 11:56 Apple, Egyéb 1 db 120

fbi-apple-wray

Az Apple-nek és az FBI-nak immáron hosszas évekre visszamenően van kapcsolata, hiszen a szövetségiek korábban szerették volna, ha az almások beállnak a sorba, s segítenek egy-egy ügy eseteben feltörni a tettesek telefonjaikat, melyekről talán értékes információkat szerezhetnek.

A Gizmodo beszámolója szerint az FBI igazgatója, Christopher Wray a San Franciscóban megrendezett RSA konferencia berkein belül szólalt fel, s árulta el hogy az Egyesült Államokban egyre rosszabb a helyzet a titkosítással, hiszen egyre több telefont nem tudnak feltörni. Az igazgató szerint ezt az állapotot nem lehet hosszabb távon fenntartani, hiszen a bűnözök számos értékes adatot tárolnak telefonjaikon, melyekhez az FBI nem fér hozza.

Tudjuk jól a korábbi tapasztalatok alapján, hogy az Apple eddig nem adta be a derekát, s mindig kiállt azon elvük mellett, hogy a felhasználók személyes adatait nem adjak tovább. Hiába szólalt most fel az FBI fejese, ennek ellenére nem lesznek változások.

Szerintetek mi a jó megoldás a titkosítás kapcsán? Jó, ha van egy titkos, hátsó ajtó a hivatalos szervek számára, vagy inkább az a jó, ha nincs?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Kzoltan - 2019.04.11. 17:25

    Legyen! Féljen az, akinek van miért!
    Engem nyugodtan kukkolhatnak szakadás ig… :D

Szólj hozzá Te is!