Hosszas mélypont után fokozatosan növekszik az Apple, ismét közel az egybillió dolláros álomhatár

HusztiD 2019.04.10. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 87

tim-cook-thumbs-up-smile

Aki figyelemmel követte az Apple körüli dolgokat, az tudja jól, hogy egy éve ilyenkor szárnyalt az Apple. Augusztusra sikerült elsőként elérniük az egybillió dolláros értéket, majd októberben jött a fordulópont, hiszen onnantól folyamatosan csökkent a vállalat részvényértéke.

Ősszel folyamatosan esett vissza az AAPL értéke, majd januárban egy olyan eset is volt, hogy mindösszesen egy nap leforgása alatt 10 százalékot vesztett értékéből. Ekkor 142,19 dollárra esett vissza az almások részvényértéke, s nagyon messze voltak attól a szinttől, melyet tavaly nyáron értek el.

A piacon egyébként az olyan többi nagyvállalat, mint a Google, Facebook vagy az Amazon is csökkenést élt meg ebben az időben. Február első felében viszont felcsillant a remény, ugyanis ekkorra már ismételten növekedett az AAPL, mely akkor éppenséggel 174,24 dollárt ért. Nos, alig két hónap elteltével ismételten jó hírünk van.

A tegnapi nap folyamán sikerült 202,69 dollárra feltornásznia magát az AAPL-nek, zárásra pedig 199,5-re csökkent. Ezen részvényértékkel 940 milliárd dollárra nőtt az Apple értéke, s mondhatjuk, hogy most már tényleg nincsenek messze a tavaly augusztusi formájuktól, így a piac arra számít, hogy a következő hetek folyamán ismételten átlépik azt a bűvös határt.

Érdemes megjegyezni, hogy a piac sokszor teljesen kiszámíthatatlan, s nem tudni, hogy merre megy tovább. Jelenleg növekedésre számítanak a témában jártas szakemberek, de hogy valóban ebbe az irányba megy el a vállalat, vagy valamelyest csökkenni fog, az még a jövő titka. Mindenesetre szép utat tett meg legutóbbi mélypontjától számítva az Apple.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!