Talán csak a 2021-es iPhone modellektől kezdődően vezeti be az 5G-t az Apple

HusztiD 2019.04.08. 09:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 125

5g-1-696x387

Jó ideje beszélhetünk már az 5G-ről, ugyanis a nagyobb szolgáltatók immáron gőzerővel tesztelik az új technológiát. Mi több, lassan az első 5G képes telefonok is megjelennek, melyek közül a nem olyan rég bemutatott Galaxy S10-et hozhatjuk fel példának.

A jelenlegi iPhone modellekben az Intel és a Qualcomm 4G chipestjei találhatóak meg. Elviekben az almások továbbra is szeretnék megtartani a két gyártót az 5G modemeket illetően, de az UBS elemzője, Timothy Arcuri szerint ez nem igazán fog összejönni. Legfőképp azért nem, mert az Apple pereskedéseket folytat a Qualcomm-mal, így az óriás nem fog az almások részére 5G modemeket leszállítani.

Ha csak az Intelt nézzük, akkor ők elviekben csak a következő év végére terveznek belépni a piacra, hiszen ezt tűzték ki célul. No már most, ha valóban csak jövő ősszel támad az Intel, akkor Arcuri szerint könnyen lehet, hogy még a 2020-as iPhone modellek sem kapják meg az 5G-t, hanem csak az ezt követő csúcsmodellek, melyek 2021 őszén érkeznek.

Érdemes megjegyezni, hogy egy-egy technológia bevezetésével az Apple sosem az első akar lenni. Így volt ez anno a 4G idejében, hiszen az almások inkább vártak, minthogy elsőnek mutassák be telefonjaikban a fejlettebb technológiát. Mikor bemutatkozik egy-egy fejlettebb eljárás, akkor sanszos, hogy hamar kijönnek a hibái, így legalább egy-két év kell, mire egy sokkal jobb, stabilabb modemet fejlesztenek a gyártók. Hogy az Apple győztesen jön-e ki az 5G témából, az még csak a jövő titka.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. László Levente - 2019.04.08. 10:03

    Valahol azt hallottam hogy ez jövőre fog elsülni

Szólj hozzá Te is!