Így húzta le iPhone klónok százai által két egyetemista az Apple-t

HusztiD 2019.04.08. 17:55 Egyéb, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 709

iPhone-6

Az utóbbi évek legnagyobb átverése? Legalábbis nagyon érdekes dologról számolt be az Oregon Live, hiszen a rendelkezésre álló információk alapján két ázsiai egyetemistának sikerült egyszerű mód úgy lehúznia az Apple-t, mint még talán soha senkinek – na jó, ez talán kicsit túlzás, de eléggé szépen átejtették a kaliforniaiakat.

Történetünk főhősei Quan Jiang és Yangyang Zhou Kínából származnak, kik Oregonban jártak egyetemre, s közel egymillió dollárnak megfelelő telefonnal sikerült lehúzniuk az Apple-t 2017 folyamán. A beszámoló alapján az egyetemisták több, mint 3 ezer klónt próbáltak meg garanciára hivatkozva szervizeltetni, azonban ebből ténylegesen csak  1 493 telefonért kaptak egy cserekészüléket, melyet aztán eladtak.

Hogyan sikerült átverni az Apple-t? Ez talán mai napig jó kérdés. A klónokat kikapcsolt, hibás állapotban vitték be a szervizbe, s arra hivatkoztak, hogy nem kapcsol be. Az almások ilyenkor minden esetben leellenőrzik a készülékeket, hogy kiszűrjék a klónokat, ám jelen történetben sikerült többet benézniük. A szóban forgó közel 1 500 telefon egyenként 600 dollárnak felelt meg, mely összesen 900 ezer dollárral ér fel.

Természetesen az Apple-nek egy idő után feltűnt, hogy valami turpisság van a dologban, így a hatósághoz fordult, kik elfogták a két fiatalt. Az egyetemisták szerint fogalmuk sem volt arról, hogy hamisítványokat kaptak, hiszen volt egy kapcsolattartójuk, ki alkalmanként 20-30 iPhone klónt küldött számukra. Ők elviekben abban a tudatban voltak, hogy mindegyik eredeti, azonban a dolog érdekessége, hogy az Apple, mielőtt megtette volna a hivatalos feljelentést, többször figyelmeztette Jiangot, ki sosem reagált a felkeresésekre.

Egyébként ott, ahol eredeti iPhone-ra cserélte az Apple a klónokat, azokat Jiangék visszaküldték a kínai kapcsolattartójuk számára, ki gyorsan tovább passzolta őket. A Kínában eladott telefonokból befolyó összeget a kapcsolattartó Jiang édesanyjainak adta át, ki azt követően elutalta fia bankszámlájára a befolyt pénzösszeget.

Számunkra továbbra is kérdés, hogy hogyan sikerült egy mezei, 30 dolláros iPhone klónnal átverni az Apple-t. Igaz nem kapcsolt be, de ennyire jó minőségűek voltak a telefonok, hogy nem tűnt fel sokszor a szervizeseknek az anyaghasználat? No és az IMEI szám alapján történő ellenőrzés? Érdekes… Ti mit gondoltok a témáról?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. NEXT - 2019.04.08. 20:49

    EZ EGY NAGY KAMU!

Szólj hozzá Te is!