iFixit: sokban hasonlít az iPad Air 3 a 10,5-ös iPad Próhoz

HusztiD 2019.04.05. 09:55 iPad, Kiemelt hírek 0 db 114

New-iPad-Air-teardown

Arányaihoz képest igencsak megdolgoztatja az Apple az iFixit csapatát, ugyanis a szakik a napokban szedték darabjaira a második generációs AirPods-ot, majd ezt követően az iPad Mini 5 is sorra került. Mivel itt a harmadik generációs Air, így a csapatnak sikerült ezt is darabjaira szedni.

A cím árulkodó volt, ugyanis hamar kiderült, hogy az új Air sokkal inkább hasonlít egy 10,5-ös iPad Próra, mintsem a második generációs testvérére. Első szembetűnő dolog, hogy az új tabletben az alaplapot középen találhatjuk meg, illetve annak két oldalán két aksit fedezhetünk fel. A korábbi Air modellekben egy akkumulátort használtak, azonban az új táblagépben hasonló megoldást alkalmaztak, mint a Prónál, így két kisebb egységet pakoltak bele.

Ha alaposabban megnézzük, akkor az Air 3 nem csak Apple Pencil támogatást kapott, hanem azt a bizonyos Smart Connector csatlakozót, mely eddig kizárólag csak a Pro modellekben kapott helyet. Többek között ennek köszönhetően csatlakoztathatunk hozzá több hasznos kiegészítőt, mint akár egy billentyűzetet. Ezen felül számos dologban hasonlít a felsőbb kategóriás testvérére a tablet, viszont itt pont fele annyi hangszórót találhatunk meg benne, amivel az almások éreztetik, hogy mégsem egy professzionális masinával van dolgunk.

Ha a szerelhetőséget nézzük, akkor továbbra sem túl fényes az új Air, hiszen tízből csupán két pontot adtak rá a szakik. Jó hír, hogy egy Phillips csavarhúzó által szerelhető a táblagép, azonban továbbra is macerás az, ha az aksit szervizelnénk, illetve a ragasztóanyag nagyon egyben tartja a kábeleket egyaránt, ami tovább nehezíti a szervizesek dolgát.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!