Nem biztos, hogy a Samsung gyártja majd a csúcs iPhone-ok OLED kijelzőit

HusztiD 2019.03.25. 15:55 iPhone 0 db 310

iphone-xs-gold

Tudjuk nagyon jól, mióta az Apple bemutatta 2017. őszén az iPhone X-et, azóta a Samsung az egyik fő beszállítójuk, hiszen ők gyártják az almások részére az OLED kijelzőket. A Korea Herald legutóbbi beszámolója alapján ez változhat, ugyanis egy másik gyártó, a kínai BOE veheti át a koreaiak helyét.

Az értesülések alapján a BOE nagyon reméli, hogy nagyobb megrendelést kapnak a jövőben az almásoktól, ugyanis sikerült egy újabb technológiát elsajátítaniuk. Lényegében egy rétegen belül hoztak létre egy érintésérzékeny és egyben flexibilis OLED panelt. Azért jobb a korábbi eljárással szemben, mivel itt a gyártó csak egy réteget használ, ami által valamivel vékonyabb maga a panel.

A BOE immáron nagyobb berendelést kapott a Huawei-től, azonban tudni érdemes, hogy az Apple számára a MacBook és iPad modellekhez is ők gyártanak kijelzőket. Ha az almásoknak valóban megfelel eme technológia, s a BOE-nak sikerül kellő mennyiségben és minőségben leszállítani, akkor könnyen lehet, hogy lassan, de búcsút vesznek az almások a Samsungtól.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!