Ezeket tudjuk eddig az Apple “Netflix for Games” szolgáltatásáról

HusztiD 2019.03.25. 09:55 App Store, Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 168

ios-11-app-store

Korábban felmerült, hogy az Apple lehet a mobiljátékosok új Netflix szolgáltatója, hiszen egy teljesen új szolgáltatást kívánnak bevezetni. Szűk két hónap elteltével a Bloomberg újabb infókat közölt le arról, hogy mit várhatunk a közeljövőben az almásoktól.

Nem titok, hogy egy előfizetéses rendszeren alapuló platformot kíván bevezetni az Apple. A jelenlegi infók alapján itt csak azon alkalmazások lesznek elérhetőek, melyek fizetősek, de szigorúan nem tartalmaznak alkalmazáson belüli vásárlási opciót. Magyarán mondva a sima, csak egyszer megvásárolandó alkalmazásokat sorolná ide az Apple.

Arról sajnos továbbra sem szólnak a hírek, hogy mennyit kérhet el a szolgáltatásáért a kaliforniai vállalat, de az aktuális hírek alapján a bevételt 50-50 százalékban osztanák el. Ez voltaképp rosszabb, mint a jelenlegi rendszer, ugyanis minden egyes eladott alkalmazásból befolyó pénzösszeg 30 százaléka megy az almásokhoz, míg a fennmaradó 70 az adott alkalmazásfejlesztőhöz.

No és hogyan fizetne az Apple a fejlesztőknek? Elviekben mérve lenne, hogy mely alkalmazással mennyi időt töltenek el a felhasználók, s ennek arányában lennének szétosztva a befolyó pénzösszegek. Nem utolsó sorban pedig arról is beszámolt a Bloomberg, hogy az Apple valószínűleg a júniusi WWDC ’19 konferencián mutatja be a legújabb szolgáltatását. Arra is megvan az esély, hogy ma este már szót ejtenek róla, de inkább a júniusi konferenciát látják esélyesebbnek.

Ne feledjük, ezek egyelőre inkább pletykák, mint aktuális hírek, így érdemes lesz kivárni a tényleges bejelentést. Ti egyébként örülnétek egy ilyen szolgáltatásnak, ahol egy adott havidíjért cserébe szinte bármelyik fizetős alkalmazással játszhatnátok?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!