A Microsoft fizet legjobban a fejlesztőknek? Kezd egyre fejlesztő-barátibb lenni?

HusztiD 2019.03.20. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 29

microsoft-store_story

A Microsoft nem olyan rég jelentette be, hogy a Microsoft Store bevételeinek 95 százalékát a fejlesztők számára tartogatja. Első blikkre nagyon jól hangzik, de természetesen van egy kis csavar a történetben…

Az Apple-t folyamatosan érik a negatív kritikák, ugyanis sokak szerint elfogadhatatlan a 70/30 megoszlási arány. Magyarán mondva, egy-egy eladott alkalmazás bevételének 70 százaléka megy a fejlesztőkhöz, míg a maradék 30 százalék az almások zsebében landol. Természetesen nem olyan fényes a helyzet a többi óriásnál sem, azonban a Microsoft most igyekszik kicsit felhasználóbarátibb lenni.

A hivatalos infók alapján a Microsoft bizonyos esetekben 95/5 arányra módosította a megoszlásokat, azonban ahogyan az várható, bizonyos kritériumoknak meg kell felelni. Az első dolog, hogy a letöltött alkalmazásnak egy direkt linkről kell érkeznie. Ergo ha valaki a Microsoft Store-on belül böngészik, akkor nem fog vonatkozni, csak akkor, ha a fejlesztő egy direkt URL által tölteti le az alkalmazásokat.

Ha ezen kritériumoknak megfelelünk, akkor van egy további csavar: fontos, hogy ezen letöltések egy Windows 10-er futtató eszközről, vagy Windows Mixed Reality berkein belül kell történjen. A rossz hír az, ha ezen kritériumoknak nem felelünk meg, akkor marad az alapértelmezett, 70/30 arányú megoszlás.

Ugyan ez csak a fejlesztők számára lesz nagyon fontos tényező, s nagyon kedves kezdeményezés ez a Microsoft részéről, hogy jobban promózzák rendszereiket, de hogy mennyivel járnak így jobban a fejlesztők, az erősen kérdéses. Végül az sem lenne utolsó, ha az Apple is bevezetne valami hasonlót, hogy egy fokkal elégedettebbek legyenek az alkalmazásfejlesztőik.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!