A jövőben nagyobb hangsúlyt fektet a titkosításra Zuckerberg és csapata

HusztiD 2019.03.12. 13:55 Egyéb 0 db 90

mark-zuckerberg1

Az utóbbi években mondhatni rájárt a rúd Mark Zuckerberékre, azonban a CEO nem olyan rég új közleményt adott ki, hogy ezentúl sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek az adatvédelemre és a szolgáltatásaik titkosítására.

Az információk szerint bevezetik a végtől végig terjedő titkosítást a Facebook, Messenger, WhatsApp és Instagram alkalmazásaik kapcsán. Ezen felül például korlátozva lesznek, hogy mennyi ideig lesznek elérhetőek az üzenetek. Ennek kapcsán sajnos nem osztottak meg bővebb infókat, de például az sem kizárt, hogy az egy évnél régebbi üzeneteket automatikusan törlik a szolgáltatások. Esetlegesen az sem lehetetlen, hogy mi magunk, a felhasználók szabhatunk ennek időkorlátot.

Sokkal átláthatóbbak lesznek ezt követően, hogy kikkel akarunk, s egyben nem szeretnénk kapcsolatba lépni, illetve, hogy kikkel milyen tartalmakat osztunk meg. Röviden Zuckerberg és csapata szeretné, ha ezentúl nagyobb biztonságban éreznék magukat a felhasználók az online világban, s ennek érdekében hasznos újításokra számíthatunk.

A változásokat Zuckerberék a következő évek folyamán fogják bevezetni. Konkrét időpont nincs, de feltehetően apránként fognak frissülni és egyben jobbá válni a már említett közösségi oldalak és szolgáltatások.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!