Eszméletlen termékeket várhatunk az Apple-től; csökkenhet a MacBook Air árszabása? – mi történt a héten?

HusztiD 2019.03.09. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 223

Újabb hetet tudhatunk magunk mögött, mi pedig szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

airpods

Tim Cook: eszméletlen termékeken dolgozik az Apple

Az Apple nem olyan rég tartotta a meg a szokásosnak nevezhető, éves befektetői találkozóját, melyre az Apple Parkban került sor. A vállalat vezetője, Tim Cook meglehetősen érdekes dolgokat szellőztetett meg arról, hogy milyen jövőbeli dobásokra készülnek.

timcooktulane-800x600

Bővebben itt.

Így oldaná meg az Apple a hajlítható okostelefonok egyik komoly problémáját

Az elmúlt napokban mutatta be a Samsung, majd a Huawei az első hajlítható okostelefonokat, majd arról is beszámoltunk, hogy pont a koreaiak miatt várathat magára a hajlítható iPhone. Mivel a napokban eléggé felkapott lett a téma, így természetesen az Apple is képbe került.

Foldable-iPhone

Bővebben itt.

Továbbra is a streamszolgáltatás a menő, azonban több bevételt termelnek a fizikális eladások, mint az online vásárlások

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az olyan különböző streamingszolgáltatók, mint az Apple Music, vagy a Spotify. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az emberek többség ezen szolgáltatásokat használja, azonban még mindig akadnak, akik egy fizikális CD beszerzése mellett állnak, illetve olyanok, akik inkább online vásárolják meg.

macos-itunes12-7-ios11-apple-music-hero

Bővebben itt.

Inkább egy iPhone-ra vágynak a felhasználók, mint egy droidos készülékre

Mondhatni elkészült a Barron’s szokásosnak mondható, éves felmérése, melyben arra keresték a választ, hogy milyen okostelefonok felé húz az emberek szíve. A jelenlegi statisztikában kizárólag az amerikaiak vettek részt, s az elemzőknek mindösszesen csak 1 500 embert sikerült megkérdezniük, ami ugyan soknak nem mondható, de egyfajta kiindulásnak tökéletesen megfelel.

apple-iphone-xs-max

Bővebben itt.

Még az amerikaiak számára is drága a HomePod

A jól ismert CIRP jóvoltából készült egy felmérés, melyben azt vizsgálták, hogy miképp alakul az okoshangszórók piaca az amerikai felhasználók körében. A cím eléggé árulkodó volt, hiszen az Apple HomePod-ja immáron egy éve van piacon, azonban eddig nem igazán sikerült nagyot robbantania.

Apple Home Pod (Review)

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében beszámoltunk, hogy jelenleg jól pörgeti az okosórák piacát az Apple, majd megtudtuk, hogy érkezőfélben van az iPad Mini 5, ugyanis két új modellszámot jegyeztettek be. A jelenlegi információk szerint 2021-ben érkezik a következő generációs USB szabvány, az USB 4, majd kiderült, hogy akár beépített alvásfigyelőt kaphat az ősszel érkező új Apple Watch.

USB-3.2

A hét második felében kiderült, hogy fontos frissítéseket eszközölt az Apple a Podcast-ek kapcsán, majd a Gorilla Glass gyártója lehet az első, ki bemutatja az első hajlítható üvegpanelt a jövőbeli okostelefonokhoz. Végezetül pletykaszinten felmerült, hogy március 29-én érkezik az AirPods 2, majd láthattunk egy remek, hajtogathatós iPad koncepcióvideót.

Ezek jutottak a 2019-es év tizedik hetére. Lassan, de közelítünk a hónap közepéhez, így hamarosan az Apple is kiküldi hivatalos meghívóit a március 25-i médiaeseményre. Addig is legyünk türelemmel. Szép hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!