Változásokra számíthatunk szoftveres fronton? Több szoftveres pozíciót hirdetett az Apple, mint hardverest

HusztiD 2019.03.08. 09:55 Apple 0 db 66

software-and-services-apple-jobs-800x378

Nagyon úgy néz ki, hogy az Apple az elkövetkezendő időszakban a szoftverekre fog rágyúrni, mint inkább a hardverekre. Legalábbis ez derül ki a legújabb statisztikából, hiszen Thinknum-nak sikerült összesítenie, hogy február végén éppen hány, s milyen pozícióra szóltak az almások állásajánlataik.

A kaliforniaiak február végén összesen 1 360 szoftvermérnököt kerestek, míg a hardveres frontra csupán 1 070 mérnököt. Voltaképp azért érdekesek ezen adatok, mivel korábban mindig a hardveres szekció vezette a listát. Ezen felül, a harmadik helyen a kereskedelem áll, ahová összesen 404 állásajánlat van, míg a többi szekciót az alábbi táblázatról olvashatjuk le.

Screen-Shot-2019-03-01-at-10.43.48-AM-780x357

Vajon mi lehet a dolgok mögött, hogy az Apple jelenleg több szoftvermérnököt keres, mint hardverest? Talán jobban rágyúrnak a rendszereikre és szolgáltatásaikra? Esetleg jelentős javulást várhatunk Siri kapcsán, valamint az Apple Pay is fejlettebb lehet? Vagy lehet, hogy szimplán csak a még be nem jelentett streamszolgáltatás miatt nőtt meg ennyire a nyitott pozíciók száma? Ti mire tippeltek?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!