34 hónapot kapott a Calabgate egyik résztvevője

HusztiD 2019.03.07. 17:55 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 220

iphone-nude-640x640

Öt évvel ezelőtt tört ki az úgynevezett Celebgate, mikor illetéktelen hackerek több híresség iCloud fiókjához fértek hozzá. Természetesen hatalmas perpatvar lett az ügyből, hiszen számos ismertebb celebről, köztük Jennifer Lawrenceről kerültek ki néhol meztelen fotók, melyek természetesen azonnal a feje-tetejére állították az internet népét.

Virginia keleti ügyészsége 34 hónapos letöltendő börtönbüntetést szabott ki Christopher Brannanra, ki korábban egy középiskolai tanárként tevékenykedett. A rendelkezésre álló információk szerint Brannan számos celeb és nem celeb iCloud, Yahoo, Facebook és email fiókhoz fért hozzá, melynek adatait számítógépén tárolta. Az iCloud terén külön rossz hír, hogy az áldozatok iCloud biztonsági mentéseinek, fotóinak, s egyéb személyes adatainak birtokában volt.

Érdekesség, hogy Brannan mellett Ryan Collins volt a fő bűnös, ki öt év börtönt kapott, de mellette Edward Majerczyk, Emilio Herrera és George Garafano egyaránt megkapta a magáét, azonban az ő esetükben csak 8-18 hónap közötti intervallumról beszélhetünk, így Ryant leszámítva egyedül Brannan kapta a legtöbbet, a közel három évet.

Mióta megtörtént a Celebgate, vagy néhol a Fappening-ként ismert balhé, azóta az iCloud is biztonságosabb, s az Apple bevezette a kétlépéses hitelesítést, amivel tovább növelték a szolgáltatásuk biztonságát.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2019.03.07. 21:54

    Jujj de ciki akkor az Apple sem biztonságos ?,??
    Akkor menyivel különb mint a Google ?

Szólj hozzá Te is!