Továbbra is a streamszolgáltatás a menő, azonban több bevételt termelnek a fizikális eladások, mint az online vásárlások

HusztiD 2019.03.06. 17:55 Apple Music, Kiemelt hírek 0 db 96

macos-itunes12-7-ios11-apple-music-hero

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az olyan különböző streamingszolgáltatók, mint az Apple Music, vagy a Spotify. Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az emberek többség ezen szolgáltatásokat használja, azonban még mindig akadnak, akik egy fizikális CD beszerzése mellett állnak, illetve olyanok, akik inkább online vásárolják meg.

A RIAA jóvoltából készült egy felmérés, melyből megtudhatjuk, hogy mi volt a helyzet az előző év folyamán az amerikai piacon. Fontos megjegyezni, hogy a jelen adatok kizárólag az Egyesült Amerikai Államokra terjednek ki, sajnos nem készült külön felmérés, hogy a világ többi részén, esetleg annak egészén mi a helyzet.

Az előző év folyamán az amerikai zenepiac bevételének 75 százaléka folyt be különféle streamszolgáltatóktól, mint az Apple Music, vagy a Spotify. Mondhatni jól állnak a fizikális eladások, ugyanis a bevételek 12 százaléka származott egy CD-ből vagy bakelitből, míg további 11 százalék a digitális letöltésekből.

musicindustryrevenues-800x669

A második diagramon láthatjuk, hogy hogyan oszlanak meg a bevételek. Négy évvel ezelőtt még 2,3 milliárd dollárt termelt az amerikai zenepiac, azonban 2018-ra több, mint a négyszeresére hízott eme érték, hiszen immáron 7,4 milliárd dollár volt a bevétel. Ha alaposan megnézzük az oszlopokat, akkor itt szintén láthatjuk, hogy a fizetős streamszolgáltatók által érkezett be a bevételek többsége, amit a különböző digitális és rádió szolgáltatások követnek, majd utoljára a reklámokkal telepakolt audiós és videós szolgáltatások.

musicindustrystreamingrevenues-800x641

Nálatok mi a helyzet, milyenek a zenehallgatási szokásaitok? Inkább fizikálisan vesztek meg egy-egy lemezt, vagy letöltitek digitálisan? Esetleg már ti is teljesen átálltatok a teljes streamingelésre?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!