Összeolvad az iOS és a macOS; lemaradt konkurenseihez az Appe – mi történt a héten?

HusztiD 2019.03.02. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 233

Újabb izgalmas napokat tudhatunk magunk mögött, hiszen számos érdekes hírünk volt az elmúlt egy hétben, melyek legjavát egy csokorba szedtük.

nhlshotoniphone2-800x449

Két éven belül összeolvad az iOS és a macOS?

Nagyon érdekes beszámolóval állt elő a Bloomberg-től a jól ismert Mark Gurman, ki korábban számos érdekességet osztott meg, melyet később bemutatott az Apple. A szakember szerint a vállalat egy új platformot kíván létrehozni, mely úgymond összeolvasztja az iPhone, iPad és Mac felhasználóit.

app-store-universal-apps-800x201

Bővebben itt.

Wozniak szerint lemaradt az Apple a hajtogathatós okostelefonok érkezésével

Steve Wozniak neve minden Apple fanatikus számára ismerős, ugyanis a vállalat egyik alapítója, folyamatosan ad interjúkat. Legutóbb például a Bloomberg számára adott egy rövid választ, melyből kiderült, hogy Woz bizony szeretné, ha az almások is beszállnának a hajtogatható okostelefonok piacára.

woz

Bővebben itt.

Újabb botrány: már az egészségi adatainkat is tudja rólunk a Facebook

Nem titok, de a Facebook olykor túl sok információt gyűjt be rólunk, felhasználókról. Korábban számos balhéja volt emiatt Zuckerbergéknek, azonban most a Wall Street Journal hozott le egy nagyon érdekes cikket, melyben azt állítják, hogy számos egészségi alkalmazás oszt meg rólunk érzékeny adatokat a közösségi oldal számára.

facebookdatasending-800x514

Bővebben itt.

Ilyen könnyen lesz bővíthető a moduláris Mac Pro

Az utóbbi időben egyre többet hallhatunk a még be nem jelentett Mac Próról. Az Apple még 2017 végén szellőztette meg, hogy idővel érkezik egy moduláris Mac Pro, azonban eddig még mindig nem jelentették be. A napokban volt egy pletyka, mely szerint a júniusi WWDC ’19 konferencián mutatkozhat be, azonban most a Tailosive Tech számolt be némi újdonságról.

mac-mini-2014-gallery1

Bővebben itt.

Pöröghet az Apple streamszolgáltatása, de akkor sem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket

Immáron több éve olvashatunk azon pletykákról, melyek az állítják, hogy saját streamszolgáltatással támad az Apple. A jó hír, hogy az almások nem olyan rég jelentették be, hogy március 25-én tartanak egy eventet, s az eddig rendelkezésre álló információknak köszönhetően kiszivárgott, hogy bizony ekkor hullajtják le hivatalosan a leplet a szolgáltatásról.

apple-tv-app-hero

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején beszámoltunk, hogy az Apple március végi médiaeseményén Hollywood-i sztárok is tiszteletüket teszik, majd megtörtént a trónfosztás, ugyanis most már nem az Apple a leginnovatívabb nagyvállalat. Kaptunk újabb tippvideókat is az almásoktól, majd jött a hír, hgoy a Samsung miatt várat magára az Apple a hajtogathatós iPhone-nal.

og

A hét második felében kihirdette a Shot on iPhone kampány tíz győztes képét az Apple, majd jött egy kis statisztika, hogy immáron ötből négy iOS készüléken fut az iOS 12. Végül láthattuk az Apple és az NHL legújabb együttműködését, majd az Apple egyik vezetője, Jeff Williams megerősítette, hogy valóban drága a jelenlegi iPhone-árszabás.

Ezek voltak a 2019-es év kilencedik hetének a legérdekesebb hírei. Lassan az Apple is kiküldi hivatalos meghívóit a március 25-i médiaeseményre, illetve esélyes, hogy új szoftvereket is kiadnak a következő napokban, hetekben. Jó hétvégét mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!