Pöröghet az Apple streamszolgáltatása, de akkor sem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket

HusztiD 2019.02.27. 09:55 Apple, Kiemelt hírek 0 db 103

apple-tv-app-hero

Immáron több éve olvashatunk azon pletykákról, melyek az állítják, hogy saját streamszolgáltatással támad az Apple. A jó hír, hogy az almások nem olyan rég jelentették be, hogy március 25-én tartanak egy eventet, s az eddig rendelkezésre álló információknak köszönhetően kiszivárgott, hogy bizony ekkor hullajtják le hivatalosan a leplet a szolgáltatásról.

A Business Insider számolt be, hogy a Jefferies egyik elemzője, Tim O’Shea számolgatott kicsit. A szakértő számításai egyrészről pozitívak voltak, viszont másrészről eléggé aggasztóak is egyben. Az első dolog, hogy az Apple-nek kell hogy legyenek originál tartalmai, akárcsak a Netflixnek. Az ismert rivális számos original sorozattal rendelkezik, s hogy ezt behozzák az almások, oda hatalmas tőke és rengeteg idő kell.

O’Shea szerint az Apple-nek megvan mindene ahhoz, hogy hamar kinője magát, akárcsak az Apple Music kapcsán is tette. Az almásoknak eleve van egy hatalmas felhasználói tábora, így ha egy új streamszolgáltatást vezetnek be, akkor az a számítások alapján 2023-ra igazán kinőheti magát, ugyanis 250 millió előfizetőt hozhat a konyhára.

applemoneyhero

Természetesen nem kis számok ezek, hiszen ha azt nézzük, az Apple Music immáron 4 éve van piacon, s még csak 50 millió tényleges előfizetővel rendelkezik. Ha a riválist, a Netflix-et nézzük, akkor ők már 12 évet tudhatnak maguk mögött, s eddig mindösszesen csak 139 millió felhasználóra sikerült szert tenniük.

A szakértő szerint az Apple nagyjából 15 dolláros havidíjért cserébe kínálhatja szolgáltatásait. Amennyiben valóban ennyi lesz az ára, s a felhasználók mennyisége is eléri a 250 milliót, akkor sem lesz igazán jövedelmező a projekt, hiszen a vállalat bevételének csak mindösszesen az 5 százalékát fogja kitenni. Ennek kapcsán O’Shea úgy hiszi, hogy nem az új streamszolgáltatás pótolja majd a kieső iPhone eladások bevételét.

Ti mit gondoltok? Szerintetek mennyire lehet sikeres az Apple streamszolgáltatása, illetve ti mit vártok tőle?

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!