Egészen jól fizetett az európai fejlesztők számára az Apple

HusztiD 2019.02.25. 15:55 App Store, Apple 0 db 64

72962CF0-18C4-45F0-957B-C9E31DEFB5F6

A Macerkopf nem olyan rég arról számolt be, hogy az Apple immáron több, mint 25 milliárd dollárt fizetett ki az európai fejlesztők számára. Oliver Schusser, az Apple Music és az App Store vezetője osztott meg egy rövid közleményt, melyből további apróbb érdekességek is kiderültek.

Ha a teljes kifizetést nézzük, akkor idén januárban, világszinten 120 milliárd dollár volt a teljes összeg, melyet az almások a fejlesztőknek utaltak ki az elmúlt évek folyamán. Ha kicsit statisztikázni akarunk, akkor mondhatjuk, hogy ezen összeg közel 20 százaléka landolt az európai fejlesztők zsebében. Nyilván érdekesebb lenne a statisztika, ha tovább bontották volna, de egyelőre érjük be ennyivel. Feltehetően a kínai fejlesztők vitték volna a prímet, utána talán az amerikaiak.

Oliver természetesen elárulta ugyanazt, mint a legutóbbi pénzügyi konferencián Cook, hogy az Apple Music előfizetői bázisa immáron meghaladta az 50 milliót a 2015-ös rajtját követően, s így az Egyesült Államokban ez az első számú zenestreamingelő platform. Ezen felül a felhasználók több, mint 50 milliárd podcast-et streameltek és töltöttek le, s jelenleg 650 ezer aktív műsor található meg az almások kínálatában.

Ne maradj le az iDoki legújabb akciójáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!