Egyre nagyobb léptekben növekszik az okosórák piaca

HusztiD 2019.02.18. 17:55 Apple Watch, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 163

og

Az NDP Group új felméréssel állt elő, melyből kivehető, hogy egyre nagyobb teret hódít az okosórák és viselhetők piaca. A 2018-as novemberi adatok alapján, az elmúlt 12 hónapban összesen 61 százalékkal nőtt az okosórák szegmense.

Ha számszerűsíteni szeretnénk, akkor ez a 61 százalékos növekedés 5 milliárd dollárt hozott a gyártók konyhájára, melynek legnagyobb nyertesei az Apple, a Samsung és a Fitbit volt. Ezen három óriás könyvelhette el az okosórák eladásainak a 88 százalékát, s közülük természetesen az Apple diadalmaskodik – sajnos arról nem szólnak a hírek, hogy milyen százalékokat produkáltak a kaliforniaiak.

További érdekesség, hogy immáron az amerikai felnőttek 16 százaléka rendelkezik egy okosórával. Ha ezt az egy évvel korábbi, tehát a 2017 novemberi adatokhoz mérjük, akkor ott még csak 12 százalékról beszélhetünk. A legnépszerűbb korosztályba a 18 és 34 éveseket sorolhatjuk, hiszen itt 23 százalékos az okosórák elterjedtsége. Magyarán minden negyedik, ebbe a korosztályba tartozó ember rendelkezik egy okosórával.

A szakemberek szerint a felhasználóknak tetszik, hogy egyre több olyan okosóra van a piacon, melyek valamilyen szinten monitorozzák az egészséget. Nagy lépést tett eme irányba az Apple a negyedik generációs okosórájával, hiszen az immáron EKG mérésre is képes az amerikaiaknál, s többek között ezért is vezetnek a gyártók között.

Sajnos arról nem készült felmérés, hogy világszinten milyenek a megoszlások, hiszen ott talán egy sokkal érdekesebb statisztikát kaptunk volna. Ti rendelkeztek valamilyen okosórával, vagy egyéb kiegészítővel?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Sörös László - 2019.02.18. 18:17

    Igen rendelkezem

  2. damak - 2019.02.18. 18:39

    Zeblaze Thor Pro hosszas gondolkodas után emellett döntöttem Apple tul drága a többi meg ar tuas miatt bukott maradt az olcso de emiatt nem vizallo Zeblaze

Szólj hozzá Te is!