Távozik az Apple egyik fő vezetője; ilyen újdonságokkal érkezhet az iOS 13 – mi történt a héten?

HusztiD 2019.02.09. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 365

Újabb hét telt el, s újabb érdekes híreket olvashattunk arról, hogy milyen lehet az ősszel érkező iOS 13 és iPhone 11, valamint számos egyéb érdekességről is beszámoltunk, melyek legjavát egy csokorba szedtük.

Apple-Services

Hosszas várakozás után végre megkaphatja a sötét módot az iOS 13

Az Apple elsőnek a macOS Mojave-ban mutatta be az úgynevezett sötét módot, melyre egyébként az iOS felhasználók is évek óta várnak. Korábban röppentek fel pletykák, hogy a közeljövőben bemutatkozik a szoftverben a sötétebb tónusú kezelőfelület, azonban a Bloomberg beszámolója alapján az iOS 13 egyik újdonsága pont ez, a sötét mód lesz.

ios13

Bővebben itt.

Ilyenek lesznek az iPhone XI-ben megtalálható kamerák

Ugyan még messze vagyunk az idei évi csúcsmodellek szeptemberi bemutatójától, de az utóbbi hetekben elég sok pletyka érkezett az iPhone XI-ről. Ezúttal a jól ismert Bloomberg számolt be, hogy milyen szenzorokat kaphatnak az iPhone Xs és Xs Max trónörökösei.

iphonexsrearcamera

Bővebben itt.

Öt sikeres évet követően távozik Angela Ahrendts az Apple-től

Angela Ahrendts ezelőtt öt évvel érkezett az Apple-höz, s korábban a Burberry vezérigazgatójaként szolgált. Angela nevéhez sok mindent fűzhetnek az almások, s annyira sikeres volt, hogy voltaképp ő volt az egyik legjobban fizetett női vezető az Egyesült Államokban, illetve sokan róla gondolták, hogy egy szép napot átveszi Tim Cook vezérigazgatói pozícióját.

ahrendts

Bővebben itt.

Pletyka: az iOS 13 nem támogatja az iPhone SE-t, 5s-t, 6-os és 6s modelleket

Ugyan még bő négy hónapra vagyunk az idei évi WWDC konferenciától, ahol az Apple vezetői bemutatják az ősszel érkező szoftvereket. Természetesen ott lesz köztük az iOS 13, s a Verifier legújabb értesülései szerint az új operációs rendszer lényegesen kevesebb iOS készüléket fog támogatni, mint elődje.

iphonese-gallery1-2016

Bővebben itt.

Az Apple lesz a mobiljátékosok Netfilx szolgáltatója?

Az Apple lehet a mobiljátékosok új Netflix szolgáltatója – legalábbis valami ehhez hasonló állít a Cheddar, kik számára öt különböző, ám meg nem nevezett fejlesztő erősítette meg, hogy az almások egy új előfizetéses rendszeren dolgoznak.

ios-11-app-store

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején jött az infó, mely alapján egyre nagyobb hangsúlyt fektet az Apple az egészségre, majd pletykaszinten felmerült, hogy fél éven belül érkezhet pulzusmérésre képes AirPods 2. A héten megérkezett az iOS 12.2 második bétája, s kiderült milyen újdonságokat kapott, illetve megtudtuk, hogy sosem voltak ennyire elégedettek az almás és a droidos felhasználók.

Screen-Shot-2019-02-05-at-10.43.07-AM-780x421

A hét második felében kiderült, hogy miképp pörgette 2018. folyamán az Apple a munkaerőpiacot, majd jött a hír, mely szerint a Face ID-nál is jobb arcfelismerő rendszeren dolgozik a Google. Végül ismételten kezd felzárkózni az Apple, hiszen a napokban ismételten sikerült a legértékesebb vállalata címjelölést elnyerni, majd egy kissé meredek koncepcióvideót láthattunk az iPhone 11-ről.

Ezek voltak a 2019-es év hatodik hetének legérdekesebb hírei. Következő héten talán újabb bétákat ad ki az Apple, s ha valóban lesz március folyamán egy új event, ahol mondjuk az új iPad modelleket mutatják be, akkor remélhetően oda is hamarosan kiküldi meghívóit Tim és csapata.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!