Újabb súlyos iOS hibára bukkantak; csökkenés ellenére tovább tarol az Apple – mi történt a héten?

HusztiD 2019.02.02. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 239

Eltelt egy újabb hét, s az elmúlt napokban sok érdekes hírünk volt, melyek legjavát egy csokorba szedtük.

maxresdefault

Súlyos hiba miatt áll az Apple csoportos FaceTime szolgáltatása

Nagyon érdekes hibajelenségre lettek figyelmesek a tegnapi nap folyamán a felhasználók. Ahogyan arról a MacRumors beszámolt, van egy aprócska FaceTime bug, aminek köszönhetően lényegében ismerőseink után kémkedhetünk, ugyanis az iOS automatikusan bekapcsolja a mikrofont és a kamerát.

3A97735A-DC48-45DB-A086-62368D2BE56A

Bővebben itt.

2019 Q1: 18 év után csökkenő tendenciát mutat az Apple?

A várakozásoknak megfelelően, az Apple kedd este folyamán tartotta meg az aktuális, 2019 Q1-es pénzügyi konferenciáját. Ahogyan azt korábban beharangozták, innentől sajnos nem osztják meg, hogy hány millió terméket (iPhone, iPad és Mac) passzoltak el az elmúlt három hónapban, azonban azt megtudhattuk néhány extra információ mellett, hogy mekkora volt a bevétel és a profit mértéke.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Pletyka: ilyen lesz az iPhone Xs utódja, az iPhone XI

Az elmúlt hetekben viszonylag sok koncepciót láthattunk, illetve számos pletykát olvashattunk arról, hogy milyen lesz az ősszel érkező csúcsmodell. Ezúttal a CompareRaja számolt be néhány új infóról, s mellé egy új rendert osztott meg arról, hogy voltaképp hogyan nézhet ki a telefon.

9C93311A-6A5A-4D67-AC30-30D62A2B18FE-780x439

Bővebben itt.

Gázérzékelő szenzort kaphatnak a jövőbeli Apple Watch és iPhone modellek

Az Apple egyre több egészségügyi lehetőséget próbál meg kiaknázni, hogy minél jobbá tegyék készülékeiket. Legjobb példa erre az Apple Watch, ugyanis a negyedik generációs okosóra immáron EKG mérésre is képes. Nem kizárt, hogy a következő újdonság egy gázérzékelő szenzor megjelenése lehet.

sensor_large_2x1536799013730

Bővebben itt.

DxOMark: jelenleg ezek a legjobb szelfikamerával szerelt okostelefonok

A DxOMark csapatáról bizonyára mindenki hallott, aki kicsit is utánaolvasott, hogy melyik okostelefon kamerája miképp teljesít. Megszokhattuk, hogy a csapat egy-egy új okostelefon megjelenését követően áll elő egy alapos teszttel, melyből kiderül, hogy miképp muzsikálnak a készülékek.

iphone-xs-camera

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első napjaiban megtudtuk, hogy a legjobb iPhone-fotósok számára fizet az Apple, majd jött egy kis statisztika, mely alapján a kevesebb letöltés ellenére jóval jövedelmezőbb az App Store, mint a Google Play. Szemkápráztató új videót láthattunk a napokban, melyet 32 darab iPhone Xr segítségével vettek fel, majd azt is megtekinthettük, milyen módon készülnek az Apple nagyszerű reklámjai.

maxresdefault

A hét második felében Tim Cook beismerte, hogy jelenleg valóban magas az iPhone árszabása, majd felmerült, hogy április folyamán érkezhet leghamarabb az Apple televíziós szolgáltatása. Az Apple miatt a Facebook törölte saját kémkedős alkalmazását, majd láthattuk a legújabb, s eddigi talán legélethűbb iPhone XI koncepcióvideót.

Ezek jutottak a 2019-es év ötödik hetére. Ne feledjük, napokon belül érkezik az új iOS frissítés, melyben az Apple foltozza a csoportos FaceTime hibát. Jó pihenést mindenkinek!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!