Máris kémkedéssel perlik az Apple-t a csoportos FaceTime bug miatt

HusztiD 2019.02.01. 12:55 Apple, iOS, iPhone 0 db 276

3A97735A-DC48-45DB-A086-62368D2BE56A

Pont a hét elején számoltunk be arról, hogy milyen súlyos hibára lettek figyelmesek a felhasználók. Az új bug kapcsán ha csoportos FaceTime hívást indítunk, akkor egy könnyed csellel bárkit lehallgathatunk, ugyanis a telefonjának a kameráját és a mikrofonját automatikusan bekapcsolja a rendszer.

Az almások átmenetileg lekapcsolták a csoportos FaceTime funkciót, s ígéretet tettek, hogy hamarosan foltozzák a lyukat. Úgy tűnik, hogy nem kellett sokat várni, ugyanis Hustonban egy Larry Williams II névre hallgató ügyvéd máris szembe ment a kaliforniaiakkal. Kártérítést követel sérelmei miatt, ugyanis az Apple ezáltal beférkőzött a magánszférájába, amivel bizalmas beszélgetéseket fülelhettek le az ő tudta nélkül – annyit érdemes megjegyezni a bug kapcsán, hogy az adott fél, akit lefülelnek az tud róla, ugyanis a telefon automatikusan hívásba rakja magát annak ellenére, hogy felvette volna.

Természetesen az Apple-t nap mint nap perlik ilyen, olyan kifogásokkal. Hogy a mostani mennyire állja meg a helyét, az jó kérdés, s esélyes, hogy sokáig elhúzódik a per.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!