Gázérzékelő szenzort kaphatnak a jövőbeli Apple Watch és iPhone modellek

HusztiD 2019.01.31. 17:55 Apple Watch, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 443

sensor_large_2x1536799013730

Az Apple egyre több egészségügyi lehetőséget próbál meg kiaknázni, hogy minél jobbá tegyék készülékeiket. Legjobb példa erre az Apple Watch, ugyanis a negyedik generációs okosóra immáron EKG mérésre is képes. Nem kizárt, hogy a következő újdonság egy gázérzékelő szenzor megjelenése lehet.

Új szabadalomra bukkantak a szemfülesek, melynek berkein belül egy olyan eljárást vezethet be az Apple, amely sokak számára hasznos lehet. Az olyan készülékek, mint az Apple Watch, vagy akár egy iPhone, egy új szenzorral lenne felszerelve, s képes lenne mérni a szén-monoxid, nitrogén-monoxid és dioxid, kén-dioxid, metán és a egyéb káros gázok kibocsátást.

Korábbi felmérések kimutatták, hogy Amerikában évente 20 ezer ember látogatja meg szén-monoxid mérgezés miatt a kórházakat, valamint 400 ember halálát okozza éves szinten. Nagyon veszélyesek tudnak lenni eme mérgezések, ugyanis színtelen, szagtalan, s jóformán észrevehetetlen, amit az Apple készülékei a jövőben képesek lehetnek mérni, s figyelmeztetni minket veszély esetén.

Ne feledjük, hogy ez jelenleg csak egy újabb szabadalom. Hogy lesz-e belőle valami, még nem biztos, illetve az sem, hogy ha igen, akkor mikor. Mindenesetre valóban hasznos lenne, ha az almások egy új szenzorral vérteznék fel termékeiket, amivel újabb emberi életeket menthetnének meg.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Bigyo - 2019.02.02. 22:45

    Azt jo lenne megoldania, hogy az ejszakai modot ne csak töltés kozbe lehessen aktiválni

Szólj hozzá Te is!