Strategy Analytics: 11 millióval kevesebb iPhone-t passzolt egy az Apple a 2019 Q1-es pénzügyi negyedévben

HusztiD 2019.01.30. 15:55 iPhone 0 db 200

607490-2018-iphone-xr-iphone-xs-iphone-xs-max

Reggel beszámoltunk, hogy miképp zárta az Apple a legutóbbi, 2019 Q1-es pénzügyi negyedévét, mely voltaképp a tavaly októbertől decemberig tartó időszakot foglalja magában. Sajnos mostantól az almások nem jelentik be hivatalosan, hogy hány millió telefont passzoltak el, így a bevételek és a profit mértékéből számolnak a különböző elemzőcsapatok.

Legutóbb például a jól ismert Strategy Analytics jelentkezett felméréssel, kik számításai alapján 65,9 millió iPhone-t értékesítettek a kaliforniaiak. Ez természetesen nagyon jó aránynak számít, de ha az egy évvel korábbi adatokhoz hasonlítunk, akkor attól 11,4 millióval marad el, ugyanis akkor 77,3 millió telefont szállítottak le világszerte a kaliforniaiak. Jelenlegi ráta alapján 15 százalékos éves visszaesést tapasztal az Apple.

Hogy mi lesz a jövőben, az kérdéses, hiszen jelenleg sok tényező áll az Apple ellen. Az első a kínai helyzet, ugyanis az utóbbi időben hatalmas perpatvart folytat az Apple és a Qualcomm párosa az ázsiai országban, illetve az emberek is egyre jobban kitolják a telefoncserének az időszakát. Nem utolsó sorban pedig egyre magasabb az iPhone átlagos eladási ára, ami szintén nagyon fontos tényező az eladások alakulását illetően.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!