Súlyos hiba miatt áll az Apple csoportos FaceTime szolgáltatása

HusztiD 2019.01.29. 09:55 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 238

3A97735A-DC48-45DB-A086-62368D2BE56A

Nagyon érdekes hibajelenségre lettek figyelmesek a tegnapi nap folyamán a felhasználók. Ahogyan arról a MacRumors beszámolt, van egy aprócska FaceTime bug, aminek köszönhetően lényegében ismerőseink után kémkedhetünk, ugyanis az iOS automatikusan bekapcsolja a mikrofont és a kamerát.

Tegyük fel, hogy pont egy ismerősünket hívunk FaceTime által, de ő nem veszi fel a telefont. Miközben kicsöng, addig ha a személy hozzáadása funkcióval felvesszük magunkat újra a beszélgetésbe, akkor egy nagyon érdekes jelenségre lehetünk figyelmesek: a rendszer automatikusan bekapcsolja az eredetileg hívott ismerősünk kameráját és mikrofonját.

Nagyon zavaró bug az alábbi, illetve nagyon veszélyes is egyben, ugyanis ki szeretné azt, ha bármikor megfigyelhető és lehallgatható lenne? Senki. A jó hír, hogy az Apple-höz hamar eljutott a hír, így átmenetileg leállították a csoportos FaceTime szolgáltatást, s ígéretet tettek, hogy hamarosan javítják a hibát.

Hogy egy új frissítést kapunk-e a hét folyamán, avagy képesek másképp kiküszöbölni a hibát, az egyelőre nem tudott. Nem kizárt, hogy az elkövetkezendő 1-2 napban egy újabb iOS frissítést tesznek elérhetővé, melyre érdemes lesz azonnal lecsapni, s frissíteni.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!