Ennyit költ az Apple Tim Cook védelmére – avagy alaposan elmarad a többi CEO-hoz képest?

HusztiD 2019.01.28. 15:55 Apple, Tim Cook 0 db 113

apple-security

A Wired nem olyan rég számolt be, hogy mennyit költenek a nagyvállalatok a saját vezérigazgatóik személyes védelmére. Minden vállalatnál fontos a személyi és vagyonvédelem, ugyanis a CEO-k sokszor veszélynek lehetnek kitéve, így természetesen alapelvárás, hogy mindenki a legmegfelelőbb szolgáltatást kapja.

Az Apple 2018 folyamán 310 ezer dollárt költött Tim Cook védelmére. Ha azt nézzük, nem kevés összegről beszélhetünk, de ha a többi nagyvállalathoz hasonlítunk, akkor bizony elbújhatnak az almások. Az Amazon és az Oracle fejenként 1,6 millió dollárt szánt a vezetőik, Jeff Bezos és Larry Ellison védelmére. A Google leányvállalata, az Alphabet sem volt szűkmarkú, ugyanis Sundar Pichainál 600 ezer dollár volt ezen érték. No és kitalálnánk, hogy ki volt az a vezető, kire legtöbbet kellett költeni? Nem? Akkor segítünk: Mark Zuckerberg. A CEO-ra 2017-ben 7,3 millió dollárt költött a Facebook, de a tavalyi évben még ennél is többet, összesen 10 milliót.

Kicsit visszatérve az Apple-re és Cookra, elmondhatjuk, hogy változó a biztonságra költött pénzösszeg. Az almások 2015-ben például 700 ezer dollárt fordítottak erre a célra, míg 2016-ban 220 ezer dollárra csökkent eme érték, mely 2017-re 224 ezerre növekedett.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!