A legjobb iPhone-fotósok számára fizet az Apple

HusztiD 2019.01.28. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 579

iphonexsrearcamera

Az előző hét folyamán hirdetett új fotópályázatot az Apple, melynek berkein belül 10 nyertes képet választanak ki, melyet a következő egy év folyamán, a Shot on iPhone kampányon belül felhasználnak. Mindez egészen jól hangzott, azonban az almások elfelejtették megemlíteni, hogy milyen jutalomban részesül a 10 nyertes.

Az eset akkora nagy perpatvart vert a felhasználók között, hogy az elmúlt napokban csak erről vitatkoztak a különféle fórumokon, mely végül az almásokhoz is eljutott. Természetesen az eleve tök jó dolog, ha valaki nyer az egyik képével, de ezen felül illene, ha valamilyen pénzjutalmat kapna érte. Többen jelezték, hogy ha valaki képét kiválasztják, akkor az onnantól kezdve nem értékesítheti más fél számára a nyertes fotóját, így bevételt nem szerezhet belőle.

Igazuk volt ezen felhasználóknak, hiszen ha egy nagyvállalat valaki képét reklámozásra használja, akkor azért illik némi jutalmat is adni, azonban ez korábban szóba sem jött. Most mégis annyira nagy port kavartak a felhasználók, hogy eljutott a hír a kaliforniaiakhoz, kik egy rövid közleményben jelezték, hogy a 10 nyertes fotó tulajának licenc díjat fognak fizetni a felhasználásért.

Sajnos arról nem szólnak a hírek, hogy milyen mértékű juttatásra számíthatnak a felhasználók, de feltehetően ez hamarosan kiderülhet, amint véget ér a pályázat. Egyes szakértők szerint az lenne a legkorrektebb, ha az Apple a nyertes fotókért fejenként 10 ezer dollárt fizetne.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!