Ezért nem használja a Qualcomm chipjeit az Apple

HusztiD 2019.01.24. 11:56 Egyéb, iPhone 1 db 255

qualcomm-iphone-7

Régi motorosok, kik jártasak az Apple háza-táján, azok tudhatják, hogy a kaliforniai vállalat régen sorra a Qualcomm chipjeivel szerelte aktuális iOS készülékeit. Az utóbbi időben kicsit megromlott a kapcsolat a két fél között, ugyanis hatalmas a perpatvarokat folytatnak egymás ellen különféle szabadalomsértések miatt.

A CNET beszámolója szerint az Apple szerette volna, ha a 2018-as iPhone Xr és Xs modellekben a Qualcomm által gyártott 4G chipek kapnak helyet. Emiatt a vállalat COO-ja, Jeff Williams is tárgyalásokat folytatott, azonban sikertelen volt. Az egész talán még 2017-ben kezdődött, mikor az almások egybillió dollárra perelték a partnerüket versenyellenes magatartás miatt.

Ezt követően kezdődtek meg igazán a pereskedések a felek között, de mellette folyton mentek a tárgyalások a vezetők között. Mi több, kicsit később a Qualcomm is bizakodó volt, hogy az Apple a saját chipjeiket használja, de végül a két fél nem tudott megegyezni, így a 2018-as modellek az Intel chipjeit kapták, míg a korábbiaknál az Apple még mindig a Qualcomm egységeit használják.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Valami Valami - 2019.01.24. 15:58

    Kedves husztiD!

    Ennek a cikknek se eleje, se vége! Mi okból pereltek? Nem derül ki! Mi a kezdeti események, miért jutottak ide? Nem tudom hová tenni ezt!

Szólj hozzá Te is!