50 ezer dolgozóját küldte el a Foxconn a gyengülő iPhone eladásokra való tekintettel

HusztiD 2019.01.21. 15:55 iPhone 0 db 174

9B647446-E241-4209-BEAD-7E50366797D8-780x378

Nagyon érdekes hírről számolt be nem olyan rég a Nikkei, kik értesülései szerint az Apple legnagyobb partnere, összesen 50 ezer munkavállalójától vált meg a Csengcsouban található gyárukból. Természetesen a nagyvállalat megerősítette, hogy a jelenlegi időszakban kevesebb munkájuk van, de az év második felére ismételten nagyobb volumenű felvételeket hirdetnek.

Ha a többi partnert nézzük, akkor ott sem túl fényes a helyzet. Például a másik legnagyobb gyártónál, a Pegatronnál jelenleg nem vesznek fel újabb munkaerőt, mivel telítve vannak. Arról sajnos nem szólnak a jelenlegi hírek, hogy itt milyen leépítések voltak, viszont meg nem nevezett, de kisebb partnereknél is hasonló mutatható ki. Az egyik kisebb gyárnál például 4 ezer munkást küldtek el vakációra, mely március elsejéig tart. Ekkor az adott vállalat tárgyalásokat fog folytatni, hogy voltaképp mikor kezd el újra toborozni.

Természetesen érdemes megjegyezni, hogy az Apple partnereinél is akkor van pörgés, mielőtt az Apple elkezdi legyártatni az adott évi csúcsmodelljeit. Idén feltehetően nyár közepén indulhatnak be a gyártási folyamatok, így az olyan partnerek, mint a Foxconn, ekkor kezdenek majd újabb toborzásba, s lehetséges, hogy ismételten 50 ezer fővel erősítik csapatukat.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!