Ezeket tudjuk eddig az iPhone XI-ről; aksicsere miatt pörög kevésbé az iPhone eladás – mi történt a héten?

HusztiD 2019.01.19. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 263

Újabb hetet tudhatunk magunk mögött, s számos érdekes hírünk volt az elmúlt napokra is, melyek legjavát egybe szedtük.

0911-GroundZeroResearch

WSJ: tripla kamerát kap a csúcs iPhone 11, míg az Xr utódja duplát

Kezdetét vette az új év, s ezzel a lendülettel kezdenek el szállingózni az első pletykák arról, hogy milyenek lesznek az idei évi iPhone modellek. Ezúttal a Wall Street Journal számolt be, hogy mire számíthatunk a szeptemberi bejelentésen.

2019_iphone_triple_camera_rendering

Bővebben itt.

Közel tízszer többen cseréltettek akkumulátort 2018-ban, mint egy évvel korábban

Legelsőnek 2017 végén jöttek a hírek, melyek alapján az Apple lassítja a korábbi iPhone modelleket. Mint ekkor kiderült, mindezért a készülékekben lévő akkumulátor a lúdas, hiszen ahogy vesztenek kapacításukból, az úgy van kihatásra a működésre. Ennek apropóján egy kedvezményes aksicserét hírdetett a kaliforniai vállalat, így a felhasználók töredékáron cserélhettették az aksikat.

iphone7battery

Bővebben itt.

Az Apple chip-guruja lehet az Intel új vezérigazgatója

Az Axios beszámolója szerint hamarosan újabb változások jöhetnek az Apple és az Intel életében, ugyanis a processzorgyártó nagyon érdekelt Johny Srouji megszerzésében. Az almások hardveres részlegének vezetője 15 éven át dolgozott a chipgyártásban, mielőtt csatlakozott volna.

johny-srouji-2000x1200

Bővebben itt.

Orvosok szerint 65 év alatti felhasználóknak teljesen felesleges használniuk az Apple Watch EKG funkcióját

Úgy tűnik, lassan örökletes téma lesz, hogy jó dolog-e, hogy az Apple bemutatta okosórájában az EKG mérési funkciót, vagy sem. Egy hónappal ezelőtt, ahogyan elérhető lett az EKG applikáció, úgy számoltunk be, hogy máris életet mentett, azonban orvosok szerint túlreagálja a piac a témát.

aw4

Bővebben itt.

Egyre inkább fejlődik a HomePod Sirije

A Loup Ventures jól ismert szakija, Gene Munster nagy fába vágta a fejszéjét, ugyanis alaposan letesztelte, hogy mire képesek a jelenleg piacon lévő okoshangszórók és virtuális asszisztenseik. Gene számára nem ez az első ilyen teszt, ugyanis legutóbb tavaly decemberben állt elő egy hasonló felméréssel, ahol a szoftverek számára 782 különböző kérdést rakott fel.

siri

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét első felében feltámadt a remény, hiszen ha minden jól megy, hamarosan megérkezhet a másfél évvel ezelőtt bemutatott AirPower, majd jött a hír, hogy 20 százalékkal csökkentek Kínában bizonyos iPhone modellek árszabásai. Két hónapon belül Csehországba és Szlovákiába is megérkezik az Apple Pay, majd új pletykák röppentek fel az USB C-vel ellátott, hetedik generációs iPod Touch modellekről.

iphone-xs-xr-smart-battery-case2

A hét második felében megérkezett az eddigi legcsúnyább, ám leghasznosabb kiegészítő az iPhone Xs és Xr modellekhez, majd újabb szóbeszédeket olvashattunk arról, hogy milyen új kamerákkal szerelheti idei évi modelljeit az Apple. Végül az előzetes adatok alapján még az iPhone X is lenyomja a Galaxy S10-et, majd jött a hír, hogy hamarosan a stroke előjeleit is kimutathatja az Apple Watch.

Ezek voltak a 2019-es év harmadik hetének legérdekesebb történései. Az elmúlt napokban nagyon sok információt és koncepciót láthattunk a még bejelentés előtt álló új iPhone modellekről, így a következő napokban feltehetően újabb pletykák érkeznek, de ezen felül  várható, hogy újabb bétákat is kiad az Apple.

Jó pihenést mindenkinek a hétvégére!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!