Közel tízszer többen cseréltettek akkumulátort 2018-ban, mint egy évvel korábban

HusztiD 2019.01.15. 09:55 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 214

iphone7battery

Legelsőnek 2017 végén jöttek a hírek, melyek alapján az Apple lassítja a korábbi iPhone modelleket. Mint ekkor kiderült, mindezért a készülékekben lévő akkumulátor a lúdas, hiszen ahogy vesztenek kapacításukból, az úgy van kihatásra a működésre. Ennek apropóján egy kedvezményes aksicserét hírdetett a kaliforniai vállalat, így a felhasználók töredékáron cserélhettették az aksikat.

Mint tudjuk, egy új aksival sokkal jobb teljesítményre képesek az Apple idősődő készülékei, így nem csoda, hogy többen inkább egy akkumulátor mellett döntöttek, minthogy egy új telefonra ruházzanak be. Többek között ezért volt várható, hogy visszaeső eladásokat produkáljon az Apple, s úgy tűnik, talán megvannak a miértek.

John Gruber, a Daring Fireball szakértőjének lehetősége volt Tim Cookkal találkoznia, ki elmondta számára, hogy 2018 folyamán az Apple 11 millió akkumulátort cserélt a meghirdetett program berkein belül. Ez a szám magában még talán nem mond sokat, de ha az ezt megelőző 2017-es adatokhoz viszonyítunk, akkor ott csak 1-2 millió közötti felkeresésről beszélhetünk. Ez legalább öt, de maximum tízszeres szorzója a korábbi adatoknak.

Nyilván az akció hatalmas kihatással volt az eladásokra, így valamennyit kannibalizált. Kérdés az, hogy ezután mit lép az Apple. Jelenleg megszűnt a kedvezményes csere, melynek keretein belül Amerikában 29 dollárért cseréltethették az aksikat. Ha tényleg nagyot akarnak dobni, akkor az idén szeptemberben bejelentésre kerülő telefonokkal nagyot kell dobniuk.

Ti egyébként cseréltettetek aksit az elmúlt egy év folyamán?

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!