Tim beszélt a 2019-es évről és tervekről

HusztiD 2019.01.10. 09:55 Apple, Apple Watch, Kiemelt hírek, Tim Cook 1 db 348

WWDC18_Tim-Cook-2-780x536

Az Apple CEO-ja a CNBC Mad Money műsorában, Jim Cramer számára adott interjút, melyben ugyan burkoltan, de megszellőztette, hogy mit várhatunk az idei évben. Tim szerint a vállalat termékpalettája sosem volt annál jobb, mint amilyen most, hiszen számos érdekes termékük van.

A vezető elárulta, hogy az idei évben nagy dobásra készülnek. Sajnos azt hozzáfűzte, hogy nem fogja elmondani miről van szó, viszont egy olyan új dologról, melyen évek óta dolgozik a csapata. Mint tudjuk, nagyjából két éve jönnek különféle pletykák arról, hogy a sorozatok világába is belép a vállalat, illetve a korábbi szóbeszédek az idei évre jósolták a sorozatos-televíziós szolgáltatás elindulását. Lehetséges, hogy erre gondolt Tim? Nagy valószínűséggel igen.

Az egészség téma egyaránt szóba jött, ahol a CEO elmondta, hogy jelenleg ez az egyik legfontosabb területük. Tim utalt a Research Kit-re és a CareKit-re, melyet a partnereik vehetnek igénybe, hogy minél jobb alkalmazásokat és kiegészítőket hozzanak létre, amivel az emberek oda tudnak figyelni az egészségükre. Tim számos e-mailt kap, melyben köszönetet nyilvánítanak neki és az Apple-nek, ugyanis nem egy példa volt rá, hogy az okosórájuk által előztek meg egy-egy komolyabb betegséget – a vezetőt ezen dolgok igazán motiválják.

ecg1

Szóba jött a viselhetők piaca, melybe voltaképp az Apple Watch és az AirPods termékeket sorolhatjuk. Ezen szegmens már most 50 százalékosan meghaladta az iPod bizniszt akkor, mikor a legjobban pörgött. Tim megerősítette, hogy anno jól ment a biznisz a zenelejátszók kapcsán, s most ezt múlja felül a viselhetők piaca.

Végül felmerült a kérdés, hogy mi lesez Sirivel? Jelenleg 21 nyelven tud a virtuális asszisztens, valamint 30 különböző országot támogat. Tim elárulta, hogy a csapata folyamatosan fejleszti Sirit, s azon vannak, hogy minél minőségibb legyen, illetve egyre több nyelven megjelenjen – apropó, vajon magyar nyelven elérhető lesz valaha?

Ugyan konkrétumokat nem tudtunk meg, de apróbb érdekességeket igen. Hogy valóban a sorozat-biznisz lesz-e az Apple nagy dobása az idei évre, azt feltehetően csak később, az év második felében tudhatjuk meg.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+4.59999

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2019.01.10. 20:36

    Yes sorozat No Hungárián síri

Szólj hozzá Te is!