Itt az új Apple Watch rivális, a 12 hónapos üzemidejű, EKG mérésre képes Withings Move?

HusztiD 2019.01.10. 17:55 Apple Watch, Egyéb, Kiemelt hírek 0 db 672

Withings-New-Devices

Jelenleg javában zajlik a CES, ami az egyik legnagyobb tech-orientált rendezvény, hiszen a nagyobb vállalatok általában ekkor villantanak valami újat. Így tett idén a Withings, kik három új kiegészítőt mutattak be, amivel valamelyest felvehetik a versenyt az Apple okosórájával.

Először itt van a BPM Core, ami lényegében egy karra rögzíthető vérnyomásmérő, amely ezek mellett képes EKG mérésre és sztetoszkópként egyaránt működik. Ez igazából egy otthoni kiegészítő lesz, mely az idei év második negyedévében érkezik, s 250 dollárba fog kerülni. Ami viszont ennél is érdekesebb, az a két okosóra, a Withings Move és Move ECG.

A Withings Move 18 hónapos üzemidővel rendelkezik, s 50 méterig vízálló. Egy olyan analóg óráról beszélhetünk, mely rendelkezik úgynevezett aktivitási mérővel, akárcsak a piacon lévő kiegészítők, mint a Fitbit és társai. Az adatokat pedig a telefonunkról, egy dedikált alkalmazás segítségével olvashatjuk le. A termék február 5-től lesz megvásárolható 70 dolláros áron.

A Withings Move ECG egy kicsivel érdekesebb. Lényegében ugyanaz, mint a mezei Move, azonban képes az EKG mérésre. A méréshez mindösszesen meg kell érintenünk 20 másodpercen át az óra két oldali keretét, s a készülék elvégzi az EKG mérést. A gyártó úgy hivatkozik a termékre, mint az első analóg óra, amely képes az EKG mérésre. A Move ECG jelenleg a hivatalos szervek engedélyeztetésére vár. Ha minden jól megy és zöld utat kap, akkor a második negyedévben érkezhet, s mindösszesen 130 dollárba fog kerülni. Feltehetően egyelőre ez is USA only lesz egy jó darabig.

Felvehetik a versenyt a Withings új termékei az Apple Watch-al? Igen is, meg nem is. Egy analóg óráról beszélünk, így nem igazán lenne fair egy okosórához hasonlítani. Viszont ha az EKG mérést nézzük, akkor sokak számára sokkal kedvezőbb választás lehet egy Move ECG, mint egy negyedik generációs Apple Watch.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!