Nem csak az Apple eladásai csökkennek, zsugorodott a piac

HusztiD 2019.01.09. 09:55 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 179

apple-iphone-xs-max

Utóbbi hetekben a csapból is az folyik, hogy miképp csökken az Apple értéke. Több beszámolóról olvashattunk, s mint kiderült, a vállalat csökkenése részben a visszaeső eladásoknak köszönhető, melyben természetesen nagy szerepet játszott a kínai piac.

A Reuters egy meglehetősen érdekes beszámolóval állt elő, melyből kiderült, hogy az ázsiai országban 12-15,5 százalékkal zuhant a kereslet az okostelefonok iránt. Igazából két adatot használtak a mérésre. Az egyik, hogy a helyi China Academy of Information and Communications Technology (CAICT), melynek adatai 15,5 százalékos visszaesést mutattak 2018-ban a 2017-es adatokhoz képest. Ez nagyjából 390 millió eladott okostelefont jelent az előző év leforgása alatt.

A másik adat, melyre támaszkodtak, az a Canalys felmérése, kik 12 százalékos visszaeséssel számoltak. Mi több, az elemzőcsapat előrejelezte, hogy az idei évben 400 milliónál kevesebb okostelefont adnak el Kínában, ami az elmúlt öt év legkisebb teljesítményét rejti magában, amennyiben valóban bejön a Canalys csapatának a számítása.

Érdemes lesz megnézni az első felméréseket, hogy hogyan alakult a piac az előző évben, negyedévben, hiszen azokból remekül kimutatható lesz, hogy mely gyártó milyen eladásokat produkált. Jelenleg úgy tűnik, hogy az Apple van leginkább kifogva a teljesítménye miatt, ami természetesen nagy kihatással van a vállalat részvényértékére.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!