Hiába a Netflix a legnépszerűbb alkalmazás, mégis megszívatja az Apple-t

HusztiD 2019.01.07. 17:55 Apple, Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 406

netflix_kiemelt

Pont karácsony előtt számoltunk be arról, hogy legutóbb a Netflix volt a legnépszerűbb iOS-es alkalmazás, ugyanis az Apple platformján 800 millió dollárt hozott a konyhára. Most viszont egy ennél rosszabb hírről kell beszámolnunk, mely alapján a Google után az Apple-t is megszívatja a szolgáltató.

Ugyebár eddig lehetőség volt alkalmazáson belül előfizetni a Netflix szolgáltatásaira. Ez eddig rendben is van, ugyanis manapság több szolgáltató él ezzel a lehetőséggel. Az iTunes / App Store-on belüli vásárlásokért és előfizetésekért korábban 30 százalék ütötte az almások markát, azonban egy jó ideje 15 százalékra csökkentették ennek mértékét. Hiába a csökkentés, úgy tűnik, hogy a Netflix továbbra is sokallja az adókat.

A szolgáltató bő fél éve letiltotta az alkalmazáson belüli előfizetést az Androidosok körében, azonban most, januártól már az iOS felhasználók sem fizethetnek elő platformon belül. Egyedül egy megoldás van, a webes fizetés. Ergo aki továbbra is elő szeretne fizetni a Netflixre, az csak a hivatalos weboldalon keresztül teheti meg.

Mindez persze rendben van, hiszen ha azt nézzük, 800 milliós bevételnél egyáltalán nem elhanyagolandó az a bizonyos 15 százalék. Azonban ha azt nézzük, akkor eddig az iOS felhasználók könnyedén meghosszabbíthatták előfizetéseiket másodpercek alatt, míg mostantól a webes felületen kell bajlódni, s külön megadni a kártya adatokat.

Próbáltad már az iHungary alkalmazást?

iHungary (AppStore Link) iHungary
Fejlesztő: Idealisator Hungary LTD

Besorolás: 4+3.9375

Ár: Free Letöltés

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. g - 2019.01.07. 19:55

    Micsoda bulshit cik ez úr isten !

    Uzsora jutalékot (30-15%)van pofája elkérni az Applenek és még a Netflix a mumus?
    Az Applenek kellene fizetni a Netflixnek, hogy ilyen jó alkalmazást kitesz a gagyi storejába és nem fordítva.
    Igaza van ne az Apple fölözze le a hasznot, hanem ők.

Szólj hozzá Te is!