Kemény büntetések várnak az Apple-re; még mindig a Face ID a legbiztonságosabb – mi történt a héten?

HusztiD 2018.12.22. 15:25 Apple, Kiemelt hírek 0 db 173

Eltelt egy újabb hét, lassan a 2018-as év is véget ér, de mi szokás szerint összeszedtük az elmúlt napok legérdekesebb híreit.

apple-opc3a9ra-paris

Könnyen átverhetőek az Androidos készülékek egy 3D nyomtatott fej által

Amikor az Apple tavaly szeptemberben bemutatta az iPhone X-et, akkor érezhettük, hogy nagyot robbantottak a készülékben helyt kapó TrueDepth kamerarendszerrel. Az almások lényegében egy Xbox One Kinect féle technológiát zsugorítottak össze milliméterekre, melyeket aztán elkezdett a konkurencia is másolni.

Screen-Shot-2018-12-17-at-09.52.35

Bővebben itt.

Kuo: jelentős visszaesés várható az iPhone eladások terén

Az utóbbi hónapok folyamán szinte csak arról olvashattunk, hogy nem igazán pörögnek úgy az iPhone eladások, ahogy kellene. Ezúttal a jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo hallatott magáról, ki számolgatott kicsit, melyből kiderül, hogy jelentős visszaeséssel számolhat az Apple.

Apple-iPhone-Xs-combo-gold-091220181

Bővebben itt.

Ha Trump 25 százalékra emeli az adót, elhagyja Kínát az Apple

Nem olyan régen jött a hír, hogy Trumpnak köszönhetően drágulhatnak az Apple termékei, most azonban újabb fejlemények ütötték fel fejüket. Mint ekkor kiderült, az amerikai elnök 10 százalékos adót vetne ki minden Kínából behozott termékre, amivel magyarán mondva megemelnék az almások gyártási költségét.

tim-cook-donald-trump

Bővebben itt.

Mégsem fogynak annyira rosszul az iPhone Xr és Xs modellek

A Mixpanel jóvoltából készült egy felmérés arról, hogy milyen a 2018-as iPhone modellek adoptációja. A csapat egy olyan statisztikai keretrendszert használt a felméréshez, mely különböző alkalmazásokban és weblapokon található meg.

607490-2018-iphone-xr-iphone-xs-iphone-xs-max

Bővebben itt.

Az Apple szerint nem probléma, ha eleve meghajlott iPad Prót vásárolsz

Az Apple nem olyan rég dobta piacra a 2018-as iPad Pro modelleket, s egyből kiderült, hogy van egy iszonyatosan súlyos mifenéjük, a bendgate. Aki korábban nézegette a különféle stresszteszt videókat, az láthatta, hogy hihetetlenül könnyen hajlik az új tablet.

ipad-pro-bend

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején megtudhattuk, hogy melyek voltak a 2018-as év leggyengébb, avagy leggázabb jelszavai, majd jött egy érdekes hír, mely szerint akár Egyiptomból is kitilthatják az Apple termékeit. Volt egy nagyon érdekes szabadalom egy olyan termékről, melyben egyaránt megtalálható a Face ID és a Touch ID, majd érkezett egy remek koncepcióvideó arról, hogy milyen lehet a következő évi csúcs iPhone.

maxresdefault

A hét második felében jött a pletyka, hogy milyen új OLED panelt kapnak a következő évi iPhone modellek, majd új Apple Watch S4 tippvideókat adott ki az Apple. Végül, de nem utolsó sorban arról is beszámoltunk, hogy csúnyán megadóztatja a GAFA vállalatokat Franciaország, majd sajnos jött a rossz hír, hogy Németország elég keményen megbüntette az Apple-t.

Ezek jutottak a 2018-as év ötvenegyedik hetére. Ne feledjük, napokon belül itt a karácsony, így reméljük, hogy mindenkinek sikerül kipihennie magát, s újult erővel vág neki a következő évnek. Aztán lassan érkezhetnek az első pletykák is arról, hogy milyen lesz a 2019-es iPhone felhozatal.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!