Kuo: jelentős visszaesés várható az iPhone eladások terén

HusztiD 2018.12.18. 11:56 iPhone, Kiemelt hírek 1 db 168

Apple-iPhone-Xs-combo-gold-091220181

Az utóbbi hónapok folyamán szinte csak arról olvashattunk, hogy nem igazán pörögnek úgy az iPhone eladások, ahogy kellene. Ezúttal a jól ismert elemző, Ming-Chi Kuo hallatott magáról, ki számolgatott kicsit, melyből kiderül, hogy jelentős visszaeséssel számolhat az Apple.

A következő negyedévben, tehát a januártól márciusig tartó időszakban nagyjából 38-42 millió iPhone-t adhatnak el a kaliforniaiak. Amennyiben helyesek Kuo kalkulációi, akkor ez hatalmas visszaesés lesz, ugyanis egy évvel ezelőtt még 52 millió telefont értékesített ugyanebben a periódusban az Apple. Az ezt követő negyedév sem lehet jobb, ugyanis ott szintén 15-20 százalékos csökkenéssel számol az elemző.

Ha a 2019-es évet nézzük, akkor ott sincs jó hír, hiszen az előzetes kalkulációk alapján éves viszonylatban nagyjából 10 százalékot csökkenhetnek az almások eladásai. Az idei év végéig nagyjából 210 millió okostelefont adhatnak el a kaliforniaiak, de a következő évben ez nagyjából 180-190 milliónál állhatnak meg az adatok.

iphone-xr-select-static-201809_GEO_EMEA

Mint tudjuk, az új iPhone Xr és Xs modellek koránt sem pörögnek úgy, mint kellene, s Kuo úgy hiszi, hogy a korábbi modellek, mint az iPhone 7, vagy a 8 sem lesz képes feltornászni azon kieső eladásokat, melyeket az újabb telefonok produkálnak. A két új készülék közül egyedül az iPhone Xr lehet a menő, ugyanis ebből a következő év első negyedévében nagyjából 15-20 milliót értékesíthetnek.

Nyilván vízválasztó lesz az is, hogy mit mutat be következő év szeptemberében az Apple, de a csökkenő eladásokból kiindulva reméljük, hogy tanulnak a hibáikból, s egy sokkal jobb telefont mutatnak be, melyben sokkal több olyan extrát kapnak a felhasználók, melyre valóban szükségük van.

Figyelem! Kihagyhatatlan akcióval vár rád az iDoki! Ne maradj le róla, hisz ettől neked is leesik az állad!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Showfor - 2018.12.18. 13:15

    Sajnos még semmi hír a kétkártyás működésről
    Amíg az nincs nem váltok pedig ezt vártam nagyon

Szólj hozzá Te is!